2024. május 24. - Eszter, Eliza

Az új székházban már nincs vörös csillag

Bemutatták a fotósoknak az MSZP új székházát Budapesten, a VI. kerületi Jókai utcában pénteken. Az épület szombaton nyitja meg kapuit a párt tagsága és a szimpatizánsok előtt.
2009. január 23. péntek 16:44 - Hírextra
A szocialisták a VIII. kerületi Köztársaság téri székház elhagyását követően másfél évig ideiglenesen egy I. kerületi Vérmező úti irodaház két emeletét bérelték.

Az új, a párt százszázalékos tulajdonában lévő egykori szakszervezeti székházat még 2007 szeptemberében vette meg és újítatta fel a szocialista párt, a régi székház eladási árából. A pártnak december 31-ig kellett elhagynia az ideiglenes központját a Vérmező úton, az elmúlt hetekben folyamatosan zajlott a költözés az új irodaházba.

Az új székház kisebb, mint a régi, körülbelül egyharmada a Köztársaság térinek. A ház 2.800 négyzetméteres, irodaháznak épült, ötemeletes, pincéje, színházterme és egy nagy aulája van.
A Jókai utcai épületben helyet kapnak a párt tagozatai, platformjai, partnerszervezetei is.

Nyakó István, az MSZP szóvivője korábban az MTI-nek azt mondta, hogy a Köztársaság téri székház eladásáról azért született döntés, még több mint két évvel ezelőtt, mert a magyar történelem rendkívül tragikus pillanatai köthetők az épülethez.

Sajtóhírek szerint az MSZP bruttó 700 millió forintot fizetett a Jókai utcai ingatlanért, a felújítások, az átalakítások további százmilliót emésztenek fel.

Az Állami Számvevőszék egy 2007-es jelentéséből az derült ki, hogy az MSZP a Köztársasági téri székháza kapcsán 1,2 milliárd forinthoz jutott. 950 millió forintot kapott magáért a székházért, míg 251 millió forintot egy meghiúsult adásvétel opciós díjaként.

Az új székházban az első hivatalos politikai rendezvény a párt választmányának ülése lesz, szombaton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását