2024. április 28. - Valéria

Az évszázad kórházi beruházása?

Zöld utat kapott az évszázad somogyi kórházberuházása; a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház a fejlesztésre pályázók közül a második legmagasabb pontszámmal kap forrást tömbösítési programjának első lépcsőjére - írta csütörtökön a Somogyi Hírlap.
2009. január 22. csütörtök 09:32 - Hírextra
A kórház húszmilliárd forint értékű fejlesztésre készül, amelynek első üteméhez 11,2 milliárd forintra pályázott a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban (TIOP), amelynek keretében nyolc nagy hazai kórház 85,2 milliárd forintot - önerővel együtt 94,6 milliárd forintot - költhet fejlesztésre.

A kaposvári beruházás célja, hogy megszűnjön a gazdaságtalan, elavult szakmai struktúrájú pavilonos rendszer, a jelenlegi negyvenöt épület helyett egy épülettömbben végezzék a gyógyítást. A tervezett fejlesztések megvalósításához további forrásokhoz két újabb pályázaton juthat hozzá a kórház.

A támogatásokból tömbkórházat, regionális sürgősségi betegellátási centrumot és infrastruktúra-fejlesztést terveznek 17,4 milliárd forint értékben, míg 2,5 milliárdot a mosdósi tüdő- és szívkórház rekonstrukciójára költenének - olvasható a megyei napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását