2024. április 19. - Emma

Tiltott húst szolgált fel a TV2

Tiltott hús szolgáltak fel a TV2 vacsoráján, de ennek ellenére jót falatoztak belőle a sztárok, és műsorvezetők. Elefánt húst semmilyen formában sem szabadna behozni az országba, a csatorna emberei közül valaki mégis megtette.
2009. január 21. szerda 18:19 - Hírextra
Pár hete a TV2 egy afrikai vacsorán ünnepelte meg A sztárok a fejükre estek című műsoruk megkérdőjelezhető sikereit. Olyan emberek vettek részt a késői összejövetelen, mint a két műsorvezető Liptai Claudia és Kovács Áron, vagy a Mokka műsorvezetői: Kárász Róbert, Azurák Csaba, és Demcsák Zsuzsa, de jelen volt még Frei Tamás, és a show győztese is, Kucsera Gábor.

A buli afrikai hangulatban telt, voltak táncosok, fekete zene, és természetesen afrikai ételeket szolgáltak fel. Olyan finomságok kerültek terítékre, mint a struccragu, az antilop-, és zsiráfhús, de a tiltott elefánthús is a tányérokon foglalt helyett, amiből a vendégek előszeretettel falatoztak.

A Washingtoni Egyezményt azért jött létre, hogy megóvja a védett állatokat és növényeket attól, hogy a velük folytatott kereskedelem, ne veszélyeztesse a létezésüket. Ezért mielőtt valamilyen vadállatnak a húsát be szeretnénk hozni az országba, engedélyt kell, kérünk a természetvédelmi hatóságtól, de az elefánthús akkor sem kerülhetne az asztalra.

Senkinek sem szoktak engedélyt adni arra, hogy elefánthúst hozhasson be hazánkba. Aki mégis megsérti a tilalmat, az három évig terjedő szabadságvesztésre számíthat a büntetőtörvénykönyv szerint, nyilatkozta a környezetvédelmi minisztérium sajtóosztálya a Borsnak.

A TV2 nem tud hozzászólni a témához. Egyik munkatársuk vásárolta meg a húst a johannesburgi repülőtéren, ahol bárki hozzájuthat ezekhez a légmentesen lezárt kis mennyiségű ételekhez. Magyar Rita, a TV2 szóvivője úgy érzi, hogy ők nem követtek el hibát.
Forrás: Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását