2024. május 17. - Paszkál

Fegyveres rablókat fogtak el

Fegyveres rablássorozat elkövetőit fogták el a közterületen szolgálatot teljesítő fiatal járőrök Székesfehérváron; a gyanúsítottakat őrizetbe vették - közölte szerdán sajtótájékoztatón Fejér megye rendőrfőkapitánya.
2009. január 21. szerda 18:12 - Hírextra
Simon László rendőr ezredes elmondta: múlt szombaton éjszaka négy helyszínen követett el fegyveres rablást egy 20 éves ráckeresztúri és egy 26 éves szabadegyházai férfi.

Lasancz Zoltán ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójának tájékoztatása szerint a két férfi először Kápolnásnyéken követett el rablást. Autóval követtek egy hazafelé tartó fiatalembert, majd egyikük - szemnél kivágott símaszkkal a fején - fegyvert fogott rá és az értékeit követelte, majd az átadott mobiltelefonnal és 200 forinttal a rablók távoztak.

Alig egy órával később, hasonló körülmények között két helyszínen is megállítottak egy-egy férfit Székesfehérváron. Az egyik megtámadott férfi közölte, hogy nincs nála semmi, s mivel közben feltűnt egy érkező autó, a fegyveres, símaszkos rabló beszállt a társa mellé a kocsiba és elhajtottak. A másik férfi ellenállt: eltolta a támadó pisztolyt tartó kezét, mire az elkövető hasba rúgta. Amint a sértett összegörnyedt, a füle mellett eldördült a fegyver, de sérülés nem történt.

A tettesek ezt követően Budapestre mentek, ahol a XXII. kerületben ugyancsak fegyverrel mobiltelefont és mintegy 700 forintot zsákmányoltak egy járókelőtől.

A nyomozók a fegyveres rablóról kapott személyleírás, valamint a vélelmezett autótípus alapján igyekeztek az elkövetők nyomára jutni. Ez két fiatal őrmesternek sikerült kedd délután Székesfehérváron. A járőrök a város egyik forgalmas utcáján figyeltek fel a rablásban szereplő autóhoz hasonló kocsira. Ellenőrizték a járművet, s a kocsiban ülők ruházatának átvizsgálásakor egyikük zsebében fegyvert, az autóban pedig több, a közbiztonságra veszélyes eszközt találtak. A rablóknál tartott házkutatások során gázpisztolylőszer, több vipera, gázspray, fekete kámzsa került elő, és megtalálták az elkövetéskor használt ruházatot is.

Simon László rendőr ezredes a sajtótájékoztató keretében dicséretben és jutalomban részesítette a mindössze fél éve szolgálatot teljesítő rendőröket.

Fejér megyében tavaly százhatvannál több - többnyire kisebb értékre elkövetett - rablás történt. Az esetek 70 százalékában felderítették a tetteseket - mondta a rendőrfőkapitány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását