2024. április 27. - Zita

Igazi rockalbum

Ismét igazi rockalbummal jelentkezik tavasszal Cat Stevens, a 60-as, 70-es évek termékeny és sikeres brit szerzője, aki 1977-ben áttért a muzulmán hitre és azóta a Yusuf Islam nevet viseli; az album egyik dalában nem mások működnek közre, mint Paul McCart
2009. január 21. szerda 22:30 - Hírextra
Yusuf Islam nagy visszatérése 2006-ban volt, amikor An Other Cup című lemezével 28 év szünet után adott ki újra klasszikus rock és - nem mellesleg - világi témájú lemezt. Az idei folytatásnak egyelőre nincs címe, az azonban biztosnak látszik, hogy tavasszal jelenik meg az Universal kiadónál.
"Újra éreztem inspirációt a dalszerzésre" - mondta Yusuf a Billborad magazinnak nyilatkozva. Hozzátette: az előző lemez alapján azt tapasztalta, hogy egyszerű gitárzenét várnak tőle.

A készülő albumról a Boots and Sand című lesz az első single, ezen olyan sztárok működnek közre, mint Paul McCartney, valamint Dolly Parton, a country királynője. A dal videoklipjét Bop Dylan fia, Jesse Dylan rendezte.

A dal megírására az késztette a Cat Stevens-ként világhírűvé vált zenészt, hogy 2004-ben - minden bizonnyal neve és vallása miatt - megtagadták beutazását az Egyesült Államokba, a három évvel korábbi New York-i és washingtoni terrortámadások következményeként.

Az új album kapcsán kiemelte: köszönhetően fiának, Yorios-nak rengeteg új technológiát próbált ki a londoni stúdióban.

Az 1948-ban Steven Demetre Georgiou néven született előadó-dalszerző 1966-tól kezdett pop- és rockslágereket gyártani Cat Stevens néven, maga és mások számára. Legnagyobb sikerét az 1971-ben kiadott, Tea For The Tillerman című lemezzel érte el. Emlékezetes dala volt többek között a Wild World, a Moon Shadow és a Peace Train.

1973-tól egyre kényelmetlenebbül érezte magát a popsztár státuszban, egy évre Brazíliába "menekült". Később visszatért Angliába, ám 1977. december 23-án áttért a muzulmán hitre, felvette a Yusuf Islam nevet és visszavonult. Utolsó világi témájú és zenéjű albumát 1978-ban jelentette meg, ezután 17 évig nem is jelentkezett lemezzel, 1995 és 2006 között a muzulmán hit inspirálta.

Az 1980-as évek végén Khomeini ajatollah pártjára állt, amikor az egykori iráni egyházi vezető halálos ítéletet mondott ki Salman Rushdie íróra, a Sátáni versek szerzőjére. Yusufot ezután több klasszikus rockzenei rádióadó bojkottálta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását