2024. május 2. - Zsigmond

Tiltakoztak a taxisok

Tíz autóval tiltakozott hétfőn a szekszárdi városháza előtt a Fix Taxi Kft., mert sérelmesnek tartja az önkormányzat rendeletét, amellyel maximálja a kiadható taxis engedélyek számát.
2009. január 19. hétfő 20:44 - Hírextra
Kovács Attila, a cég ügyvezetője az MTI-nek elmondta, megjelenésük, azaz 2006 óta folyamatosan hátrányos megkülönböztetést tapasztalnak a konkurens taxis társaságokkal szemben. A cégvezető szerint ennek köszönhető, hogy felemelték Szekszárdon a drosztdíjat, és maximálták a kiadható engedélyek számát.

A Fix Taxi többek között ezért is fordult a közigazgatási hivatalhoz panasszal - emelte ki a kft. vezetője.
Kovács Attila hozzátette, hogy cégük Szekszárdon három taxit üzemeltet, de szerinte többre lenne igény. Bonyhádon hét, Pakson három autójuk fut. Az ügyvezető közölte, hogy kedden délelőtt tíztől délután két óráig ismét tiltakoznak a szekszárdi polgármesteri hivatal előtt.

Mint arról az MTI hírt adott, a Dél-Dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal szerint sérti a vállalkozás szabadságát, hogy Szekszárdon 2006-ban harmincban korlátozták a taxisoknak kiadható engedélyek számát. A tolnai megyeszékhely közgyűlése 2008 decemberében nem fogadta a hivatal észrevételét.

Ács Rezső, Szekszárd alpolgármestere a demonstrációra reagálva az MTI-nek elmondta: a városban a jelenlegi 51 taxiengedélyből öt van a Fix Taxinál. Hozzátette: a többi taxis elfogadta azt, ahogyan rendet szerettek volna tenni a személyszállítás rendszerében.

Emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati rendelet szerint addig nem adnak ki új engedélyt, amíg nem csökken 30-ra a meglévő engedélyek száma. Az alpolgármester közlése szerint a döntés indoka az volt, hogy csak ennyi taxinak tud Szekszárd drosztot biztosítani, amiért elkérheti a közterület-használati díjat.

Ács Rezső hozzáfűzte, hogy a taxis cégekkel - nem kizárólag a Fix Taxi Kft.-vel - már többször egyeztettek, és a héten is lesznek megbeszélések.

A kifogásolt rendelet módosításáról következő ülésén tárgyal a közgyűlés - jegyezte meg a város alpolgármestere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását