2024. április 27. - Zita

Vona: folytassa, gárda!

A magyar gárda megszüntetésére vonatkozó elsőfokú bírósági ítélet semmit nem jelent, tovább folytatják tevékenységüket - jelentette ki a szervezetet életre hívó Jobbik elnöke szombaton Budapesten, a Parlament épülete előtt tartott tüntetésen.
2009. január 17. szombat 20:36 - Hírextra
A rendőrség által fémkordonokkal körbezárt területen mintegy ezer ember, köztük 350 gárdista vett részt a Fővárosi Bíróság (FB), még december 16-án hozott elsőfokú, a gárdát feloszlató ítélete miatti tiltakozó megmozduláson.

Vona Gábor az árpádsávos és jobbikos zászlókat lobogtató emberek és a katonai alakzatban álló egyenruhás gárdisták előtt úgy fogalmazott: a gárda egy "legyőzhetetlen eszme", a mozgalom feloszlathatatlan, de ha jogerősen feloszlatja a bíróság az egyesületüket, akkor egy másik egyesület alapítanak, vagy asztaltársaság formájában tovább viszik a magyar gárda ügyét.

Morvai Krisztina jogász szerint a magyar gárdát azért akarják eltüntetni, mert a "nemzeti ellenállás jelképe" lett, de ellenállnak a támadásoknak, és visszaveszik az országot azoktól, akik túszul ejtették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását