2024. május 7. - Gizella

A kormány az MDF-től reméli a segítséget

A kormány bízik benne, hogy a Magyar Demokrata Fórum konstruktívan, felelős hozzáállásával segíti a rendkívüli ülés eredményességét - reagált a kormányszóvivő pénteken az MDF azon felvetésére, mely szerint a kormányfőnek még a január 29-ére összehívott re
2009. január 16. péntek 17:19 - Hírextra
Dávid Ibolya, az MDF elnöke közleményében azt írta, az általa javasolt csúcson "a 2009-es büdzséért felelős két párt kidolgozhatja javaslatát", hogy "konkrét javaslattal, költségelemzéssel és hatáselemzéssel" álljanak majd a törvényhozás elé a rendkívüli ülésnapon.

"Az MDF szerint az MSZP-nek és az SZDSZ-nek vállalnia kell a felelősséget az általuk megszavazott, láthatóan csupán pár hetes szavatossággal bíró költségvetésért", amelyről az MDF már megszavazása előtt jelezte, hogy "a válság kezelésére teljes mértékben alkalmatlan" - olvasható a pártelnök által jegyzett közleményben.

Az MDF elvárja, hogy a két párt konkrétumokkal érkezzen a Parlamentbe a rendkívüli ülésnapra - közölte Dávid Ibolya, hozzátéve: álláspontjuk szerint mind a parlamenti erők, mind a meghívott gazdasági szakemberek, szakértők megfogalmazták már a kormánynak címzett válságkezelő javaslataikat a nemzeti és a gazdasági csúcson, most az MSZP-n és az SZDSZ-en a sor, hogy azok figyelembe vételével megtegye a szükséges lépéseket.

Budai Bernadett MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, az elmúlt hónapban drámai erejű változások mentek végbe a világgazdaságban: Magyarország piacai, főként a nyugat-európai államok a korábbi becsléseknél rosszabb kilátásokkal számolnak, ami miatt az országnak is új prognózist kell készíteni.

"Ha ezek a hírek elkerülték volna a Magyar Demokrata Fórum politikusainak figyelmét, a kormány szívesen rendelkezésükre bocsátja az ezzel kapcsolatos információkat" - jegyezte meg közleményében a kormányszóvivő.

A kormányfő azért kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülését, hogy ismertesse a kormány új prognózisát és bemutassa, milyen lehetséges megoldásokat, tennivalókat lát, és milyen intézkedéseket lát szükségesnek a súlyosbodó válság magyarországi hatásainak enyhítésére - emlékeztetett Budai Bernadett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását