2024. május 2. - Zsigmond

43 év börtön a pap gyilkosainak

A nagy visszhangot keltett, 2003-as boldogkőváraljai pap-gyilkosság ügyében hirdetett ítéletet csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla Balla Lajos vezette büntetőtanácsa: a négy vádlott, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt összesen 43 év börtönbüntetést
2009. január 16. péntek 06:17 - Hírextra
A bűncselekmény 2003. szeptemberében történt: az elkövetők - előzetes terepszemle után - bementek a parókiára. A plébános felébredhetett a vádlottak behatolása közben okozott zajra, így a férfi kezeit lefogták és a fejét a magukkal vitt ragasztószalaggal, az orr- és a szájnyílást is lefedve leragasztották.

A légzőnyílások leragasztása és a férfi nyelvének hátracsúszása a pap fulladásos halálát okozta. A vádlottak 1.200.000 forint készpénzt, egy faliórát és néhány kisebb értékű ékszert zsákmányoltak.
A Debreceni Ítélőtábla Balla Lajos vezette büntetőtanácsa az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét részben megváltoztatta, s az elsőrendű Pintyi Oszkár vádlottat társtettesként nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte.

Horváth János másodrendű vádlottat társtettesként nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte.A harmadrendű Tóth Zoltán Attilánét felbujtóként nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte.

Horváth Jánosné negyedrendű vádlottat bűnsegédként nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre és 6 évi közügyektől eltiltásra ítélte.P. Mihályné ötödrendű vádlottat az ellene folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vád alól felmentette. (Ő nem vett részt az emberölésben, ellene "csak" csalás miatt indult büntetőeljárás).

Az Ítélőtábla emellett összesen 1.200.000 forint vagyonelkobzást is alkalmazott a négy érintett vádlottal szemben - közölte az MTI-vel Koszta János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását