2024. április 28. - Valéria

Nem csak a vevők, az eladók is lopnak

A kereskedelem minden országban milliárdokat veszít a bolti lopások következtében. Ennek mérséklésére évről-évre számos új ötletet mutatnak be az EuroCIS nevű düsseldorfi szakvásáron, ahogyan teszik majd azt a február elejei szakmai seregszemlén. A felmér
2009. január 15. csütörtök 16:26 - Hírextra
A kölni Retail Industrie felmérését idézi a DivatMarketing nevű magyar szakmai magazin, amely szerint a német kiskereskedelemben 4 milliárd eurót tesz ki az éves leltárhiány. Ebből a vásárlók 1,9 milliárd eurót, a dolgozók pedig mintegy 1,0 milliárd eurónyit okoznak. Ez utóbbi nemcsak lopás lehet, hanem például törés is, vagy gondatlan kezelés következtében előforduló áruhiány, egyéb károkozás.
Egy-egy német háztartásra évente 50 euró érték feletti kiskereskedelmi lopás jut, ami annyit jelent, mintha minden 200. bevásárlókocsi fizetés nélkül haladna át a kassza mellett.

A bolti lopás természetesen nemcsak Németországban gond: a kiskereskedelmi kutatásokkal foglalkozó brit Centre of Retail Research intézet legutóbbi felmérése szerint a tervezett forgalom 1,36 százalékának felel meg az általuk feltárt mértékű lopás vagy árueltűnés.

Világszerte egyre több cég foglalkozik lopás elleni készülékek gyártásával, új módszerek bevezetésével. A téma iránti élénk szakmai érdeklődést jelzi az is, hogy növekszik a biztonságtechnikai kiállítások száma és az irántuk tanúsított látogatói érdeklődés is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását