2024. május 6. - Ivett, Frida

Még 400 milliárd euró helyrerázná a gazdaságot

Legalább 400 milliárd euróval meg kell toldani az eddigi gazdaságélénkítő csomagok összértékét az Európai Unióban a válságból való kilábalás érdekében - vélekedik legújabb könyvében Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök, széles körben elismert, tekintélyes európai politikus.
2009. május 12. kedd 12:23 - HírExtra
Úgy véli, először is vissza kell állítani a pénzügyi piacok fenntartható rendjét, új szabályokkal és megfelelő felügyelettel. A bankokat újra kell tőkésíteni, és a behajthatatlan követelések felvásárlására "európai rossz bankot" kell létrehozni. Ezután megoldást kell találni az európai gazdaságok mobilitási problémáira és a lakosság elöregedéséből fakadó hátrányokra. Nagyobb hangsúlyt kell helyezni az informatika, illetve az infokommunikációs technológia, mint húzóágazat fejlesztésére.

Mindezek a liberális belga politikus szerint megvalósíthatóak, hiszen az európai középosztály jelentős részének van elég banki megtakarítása, amivel - az európai kötvény alkalmazása révén - finanszírozhatók a programok.

Verhofstadt neve olykor felvetődik arról folyó találgatások során, hogy melyik európai politikus pályázhatna esetleg sikerrel az Európai Bizottság elnöki tisztségére a júniusi európai parlamenti választások után José Manuel Barroso néppárti bizottsági elnök ellenében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását