2024. június 16. - Jusztin

Túszejtéses bankrablás Budapesten

Rövid időre túszt ejtett, majd egy panelházba menekült az a rabló, aki megpróbálta kifosztani az Erste Bank Flórián téri fiókját kedd kora délután - közölte a rendőrség az MTI-vel.
2009. január 13. kedd 15:10 - Hírextra
Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a férfi két óra előtt nem sokkal lépett be a pénzintézetbe, lefegyverezte a biztonsági őrt, majd a pénz átadására szólította fel a bank alkalmazottait.

A bank alkalmazottai riasztották a rendőröket, akik a helyszínre érve megzavarták a bankrablót. Ezt követően a rabló elvette a biztonsági őr fegyverét és egy túszt ejtve elmenekült a pénzzel együtt a helyszínről. A túszt, aki a bank egyik férfi alkalmazottja, később elengedte és bemenekült egy Miklós utcai 10 emeletes épületbe.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy lövés dördült volna el a bankfiókban. A rablás során a biztonsági őr a rablóval való dulakodás miatt könnyebben megsérült - mondta Sass Oszkár.
A Miklós utca 9-15. szám alatti tízemeletes panelház környezetét a rendőrök lezárták, az épület bejáratait fegyverrel a kézben őrzik - látta a helyszínen az MTI tudósítója.

A helyszínen sok rendőr látható, egy mentőautó is a helyszínen várakozik. A lakók közül többen az ablakból figyelik az eseményeket, vagyis az épületet egyelőre nem ürítették ki. Az ott élők közlése szerint a ház lépcsőházait közös folyosó köti össze.

A helyszínen mintegy két tucatnyi kommandós sorakozott fel, akik a 9. és 11. szám bejárata előtt sorakoztak fel, majd fél négykor behatoltak az épületbe.

A Miklós u 7. számú ház előtt egy fekete maroklőfegyvert találtak a rendőrök.Minden rendőr kézben tartott fegyverrel, golyóálló mellényben posztol a helyszínen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását