2024. május 20. - Bernát, Felícia

"Kegyetlen játékot" űztek Polanski egykori áldozatával

A liliomtiprásért elítélt Roman Polanski egykori áldozata, aki a harminc éve szökésben lévő rendező felmentését kérte máig érvényben lévő büntetése alól, a hétfői ügyészi meghallgatása után felháborodva számolt be róla, hogy a vádhatóság "kegyetlen játéko
2009. január 13. kedd 21:57 - Hírextra
Polanski az ítélethirdetés előtt, 1978 januárjában hagyta el az országot, azóta elfogatóparancs van érvényben ellene az Egyesült Államokban.

A 45 éves, háromgyermekes Samantha Geimer azért nyújtott be jogi nyilatkozatot a Polanski-ügy ejtése érdekében, hogy végre kikerüljön az ismét ráirányult figyelem kereszttüzéből, és elkerülje a három évtizeddel ezelőtti trauma felidézését.

Szerinte a vádhatóság "kegyetlen játékot" űz vele, amikor ragaszkodik hozzá, hogy a Franciaországban élő rendező személyesen jelenjen meg ügye meghallgatásán a Los Angeles-i bíróság előtt. Mint mondta, azért faggatták részletesen a 13 éves korában a Polanskival töltött éjszaka szexuális részleteiről, hogy eltereljék a figyelmet az ügyészi hivatal akkori hibáiról.

"Legyen bár igazuk, ezeknek a részleteknek az újabb publikálásával sértenek engem, szeretett férjemet, három gyermekemet és édesanyámat. Az államügyész áldozatává váltam" - fogalmazott Geimer.

Az asszony azt is kijelentette, hogy az akkor már világhírű Polanski annak idején azért vallotta magát bűnösnek a liliomtiprásban, hogy megkíméljék őt (Geimert) egy nemzetközi figyelmet keltő tárgyalástól.

A 75 éves, hazatérni vágyó Polanski ügyvédei a közelmúltban nyújtottak be kérelmet az illetékes bírósághoz, amelyben az egykori eljárási hibákra hivatkozva indítványozták védencük felmentését. A kérelmet a rendezőről 2008-ban bemutatott Roman Polanski: Wanted and Desired című dokumentumfilmből kiderült bizonyítékokra alapozták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását