2024. április 25. - Márk

Nincs tanítás a gázhiány miatt

Leálltak a gázkazánok a Somogy megyei Jákóban, emiatt több család nem tudott fűteni, főzni, az óvodából pedig a dolgozók kérésére a szülők hazavitték a gyerekeket, mivel az intézményben péntek reggel csak 14 fok volt a hőmérséklet - közölte a mintegy 700
2009. január 9. péntek 11:51 - Hírextra
Kovács János a Sonline. hu internetes portál hírét megerősítve elmondta: csaknem 30 óvodást kellett hazaküldeni. Az iskolában nem kellett tanítási szünetet elrendelni, ugyanis ott fatüzelésű cserépkályhával fűtenek - tette hozzá.

Gyenge minőségű gáz érkezik a faluba, ez okozta a kazánok leállását - magyarázta a falu elöljárója, megjegyezve: már csütörtök este észlelték, hogy gond van, próbáltak is telefonálni a szolgáltatónak, ám nem érték el az illetékest, a hibabejelentő számán is csak egy géphang fogadta a hívásukat.
A polgármester elmondása szerint pénteken reggel, többszöri próbálkozás után végül sikerült elérni a gázszolgáltatót, akitől azt az ígéretet kapta, hogy még a délelőtt folyamán kiküldik a szerelőket, és ahol szükséges, átállítják a kazánokat.

Azt, hogy ez az óvodán kívül hány családot érint Jákóban, a polgármester nem tudta megmondani. A faluban mintegy 150-200 házba van bevezetve a gáz, ám az a kazán típusától függ, hogy átáll-e automatikusan a gyengébb gázra, vagy szakembernek kell átállítani - fűzte hozzá Kovács János.
Közölte: neki 25-30 család jelezte a kazánok leállását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását