2024. május 10. - Ármin, Pálma

Megvan az első: beszakadt a tó jege egy korcsolyázó alatt

Beszakadt a Velencei-tó jege pénteken egy korcsolyázó alatt; az 55 éves férfit egy másik korcsolyázó húzta ki a vízből, s bár a férfi szervezete lehűlt, viszonylag jó állapotban vészelte át a balesetet - közölte az MTI-vel a rendőrség.
2009. január 9. péntek 12:34 - Hírextra
A férfi a tó északi partján korcsolyázott, s feltehetően egy hőforrás fölé siklott be, ahol beszakadt alatta a jég. Egy tőle nem messze korcsolyázó másik férfi észrevette a balesetet, és egy síbot segítségével sikerült a szerencsétlenül járt embert kihúznia a lékből. Közben kihívták a rendőrséget, de mire a rendőrök, majd a katasztrófavédelem szakemberei a helyszínre érkeztek, a férfit társa már kihúzta a vízből - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a korcsolyázó mintegy 10 percet tölthetett az 1 Celsius-fok körüli vízben, de az őt megvizsgáló orvos elsődleges véleménye szerint jó állapotban úszta meg a fagyos fürdőt, ami könnyen végzetessé válhatott volna. A mentők és a mentőhelikopter megérkezéséig a rendőrök kabátjukkal próbálták melengetni a kimentett férfit, majd a mentősök speciális fóliába burkolva igyekeztek mielőbb normalizálni testhőmérsékletét.

A Velencei-tó felügyelője és a vízi rendőrség már több alkalommal felhívta a figyelmet arra, hogy a tó északi partján és a nádasok mentén veszélyes a korcsolyázás, s a sportolók saját biztonságuk érdekében csak a kijelölt jégpályákon korcsolyázzanak. A tó jege ugyanis nem egyenletes vastagságú a kikötőkben, valamint ott, ahol termálvíz folyik a tóba; a biztonságos vastagságúnál vékonyabb a jégpáncél.

A hét végére kijelölik a korcsolyapályákat a tavon. Az agárdi Pop strandon zenével, fűtött melegedővel várják szombat reggeltől vasárnap szürkületig a korcsolyázókat. Nagy valószínűséggel hasonló lehetőséget vehetnek majd igénybe a Velencei-öbölben is a sportolni vágyók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását