2024. április 26. - Ervin

Kösz szépen: szombaton még a bírságolók sem dolgoznak

Vicces dolog ez a magyar nyelv. De tényleg. Egy véletlenül elpöttyintett sajtóközleményből például kiderül, hogy a parkolási társaságok biztosra mennek. Ha világos, hogy melyik nap milyennek számít. Ehhez igazítják munkarendjüket.
2009. január 9. péntek 12:40 - Szalay Gergely
Nájjsz, mondaná a méltán népszerű Borat Szaggyijev, álkazah álriporter. Merthogy megnyugtató hírrel lettünk gazdagabbak: „Nem szed pénzt a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. szombaton, miután világossá vált, hogy ez a nap nem lesz munkanap, ezért ennek megfelelően átállítja automatáit - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.”

Ennyi. Az automatákat átprogramozzák, a véletlenül kinyomtatott jegyeket visszaváltják.

Ennyit a közszolgálatról, jöjjön a nyelvészet. Világossá vált, ez a kulcsszó. Ugye Gyurcsány és az összes érdekegyeztető abban maradt, hogy szombat szombat lesz – tekintettel a gázra ugye, amiből a tartalékok naponta több hétnyit csökkennek.

De a parkolási cégek (rokonok és barátok lehúzásra szakosodott számlaképes klubjai) ezt nem veszik különösebben komolyan. Egy dolog Gyurcsány, másik az OÉT, megint egy az MTI - de ez kevés ahhoz, hogy teljesen elhiggyék. Világossá kell válnia. Tessék elképzelni az illetékest, akinek világossá teszik, hogy egy hatod kiesik a húsosfazékból:

De biztos? Tényleg? Komolyan? De teljesen tényleg? De nem lehetne? Léccilééccííí... Naaa... De mégis... Tényleg biztos? Teljesen? Kiskapu? Apróbetű? Sehol? És ha... Akkor sem? Teljesen biztos? Értem.

Világos.

Akkor mégsem csesztetjük a Zembereket (sóhaj).

Világossá vált - kösz szépen. És még csodálkozik valaki, hogy komplett kerületek várják még mindig a négyes metrót.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását