2024. május 16. - Mózes, Botond

A zsidók körül forog a világ

A világot három esemény izgatja. Egy is bőven elég lenne, de 2009 elején nekünk rögtön tripla orgazmus jutott. Mert nagy kielégülés ez a cinikus újságírónak, hiszen végre van témája, nem kell agyat kaparnia, mi legyen a címlapon. Ám nem csak nekik jelent
2009. január 9. péntek 12:29 - Pénzes Dávid
A gazdasági válság kiszélesedése óta több neves szerző is megcsillogtatta fantáziáját, mikor a krízis okait kezdte boncolgatni. Természetesen a lelketlen zsidók lettek a bűnbakok, akik zsugori módon mindenkit ki akarnak forgatni a pénzéből (értsd: államokat, népeket).

Itt van például Bayer Zsolt írása: „Mert a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét.” Ez persze csak a felszín. Az internet hamar tele lett szebbnél szebben megfogalmazott elméletekkel, de a lényegük ugyanez.

Egyszerre minden

Aztán jött Izrael gázai offenzívája. Ez újabb körömölést jelenthetett volna az elméletgyártóknak, de hozzá sem tudtak igazán kezdeni az agyfúráshoz, mikor beütött az újabb hír: Európa nem kap gázt a Gazpromtól. Míg az izraeli tankok csöve a tüzeléstől forró, az európai otthonok épp a tüzelés hiánya miatt hidegek.

Olyan lehetőség ez egy képzeletvadásznak, amit kihagyhatatlan. Három esemény, szinte egyszerre, mely megrázza a világot: válság, háború, gáz-stop. Uccu, neki is ültek billentyűt koptatni. Persze könnyű dolguk volt. A gázai történet mindenképpen a zsidókhoz köthető, a világválságot szintén nem nagy ügy hozzájuk társítani. Az ukrán-orosz gázvita kissé nehezebb dió. De nekiálltak, megrázták magukat fantáziavilág urai és megpróbálták megmagyarázni ezt is, majd az egészet összekötni. Jelentem „sikerrel”.

Íme egy magyarázat:

A zsidó összeesküvők, akik valójában a világot irányítják kezdték ez egészet. A gazdasági válság miattuk indult, hiszen túl mohón akartak maguknak mindent. A pénzügyi rendszer azonban csak eddig bírta, és összeomlott. Az igazi felelősök persze megúszták. A gázai támadás azért indult el, mert az időpont most volt a legalkalmasabb a palesztinok eltörlésére és Izrael megerősítésére.

Az Egyesült Államok gyakorlatilag az interregnum állapotában van: jelenlegi vezetője már nem igazán léphet, az új vezető meg még nincs beiktatva. Az amerikai zsidó lobbi ezért nyugodtan áldását adhatta az Izraeli háborúra: tudták senki sem fog egy rossz szót szólni.

Azonban kicsit elszámították magukat. Ugyanis az Európai Unió és a világ nagyobb része kifejezett rosszallását fejezte ki az támadás miatt. Túl keményen csaptak oda az izraeliek, túl sok a civil áldozat, köztük a gyerek. Mindenki tűzszünet követelt, az EU magas rangú politikusai is a térségbe utaztak, hogy nyomást gyakoroljanak Izraelre.

Ekkor jött az ötlet: el kell vonni a világ, de legalábbis Európa figyelmét a Közel-Keletről. Leszóltak telefonon az ukrán meg orosz barátoknak, akik erre kipattintották gázvitát, elzárták a csapokat.

Egy másik szössz:

Öszödi Böszme
„A KGB-s Putyin pedig a ragszolga-vezetékre kötött európai országokat nyomorítja meg. Az ukrán Hálózat sokat zsebel be ezért az akcióért, mint társ tettes. És Az Öszödi Böszme is (értsd: Gyurcsány Ferenc). Csak emlékezzünk: vajon miért ellenezte oly hatalmas erővel a Táncos Pojáca a Nabucco olajvezeték megépítését? Mert ez egyenlő lett volna az orosz rabszolgatartók kudarcával, a Világbank megtorpedózásával. Meg is fizettek ezért, a kis rongyos 20 milliárd dolláros rabosító hitellel!”
(Szíki Károly, a Forradalmi Emlékbizottság vezetője)
Egy magyar elmélet szerint (tudniillik valamely furcsa oknál fogva mi különösen jók vagyunk összeesküvés-elmélet gyártásban) a Hálózat nevű szervezet és a Világkormány áll az említett események mögött. A Világkormányról annyit tudni, hogy zsidókból, oroszokból valamint palesztin provokátorokból áll és az egész világot irányítja. A Hálózatról az internet-firkászok nem igazán adnak megfelelő információt, talán csak az vehető ki az írásokból, hogy zsidók működtetik.

E szerint az elmélet szerint a Világbank kezdte az egészet, mikor „robbantotta” a pénzügyi válságot, ahogy a szerző szerint bizonyos időszakonként teszik. Ezzel céljuk, hogy növeljék a Világkormány pénztárcáját. (Hogy ez hogyan teszik konkrétan, arról nem szól a fáma.)

Ezután „emberiség ellenes akciójukba bevonták az izraelieket, majd az oroszokat. A leghidegebb télben az energia bázist vették célba.” Ennek a kiötlő szerint az a magyarázata, hogy a háborúval robbantják az energiapiacot így a bankárok zsebébe áramlik a pénz.

Álljunk meg egy szóra

Az ilyen típusú elméletek mindig izgalmasak. A gond az, hogy nincsenek igazán kidolgozva, messze nem meggyőzőek. Egy világra nyitott embernek persze ezeket a gondolatokat is meg kell hallania, mert nem biztos, hogy minden leírt ötlet az „oltári-nagy-baromság” kategóriába tartozik.

Csak, hogy ne legyünk teljesen összezavarva, jöjjön néhány felvetés. Izraelben február 10-én választások lesznek. A jelenlegi kormányzópárt azzal, hogy keményen nekimegy a palesztinoknak, meg is nyerheti a választást a jobboldali Likud párttal szemben. Az időzítés tökéletes, hiszen való igaz, hogy Izrael legnagyobb szövetségesének elnöke George Bush már nem tehet sok mindent, Barack Obama pedig csak január 20-án lesz beiktatva.

Az orosz-ukrán gázvita már nehezebb kérdés. Az nyilvánvaló, hogy a történetnek politikai hátszele van. De hogy ez figyelemelterelés volna, esetleg emiatt komoly pénzek áramolnának bárki zsebébe erősen megkérdőjelezhető. A Gazprom, de Európa gázkereskedő cégei is hatalmas veszteségeket könyvelhetnek el e miatt. A világmédia folyamatosan számol be a gázai eseményekről, vagyis az európai gázkrízis egyáltalán nem szorította háttérbe a háborút.

Az események valóban felgyorsultak, ám hiába zajlanak már-már feltűnően párhuzamosan egymással, az összefüggések a Gáza és a gázkérdés között egyelőre nem bizonyíthatóak. A kérdéseket ettől még meg kell fogalmazni, hátha olyanra bukkanunk, ami ennek ellenkezőjét sejteti. Egy biztos: jelenleg történelmi események folynak körülöttünk, melyek valódi hátterét csak történelmi távlatokból láthatjuk be.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Pelikán József
2009. január 18. 21:20
http://www.postaimre.com/media/vigyazz-forro/
Kohn Roth Béla Manó
2009. január 12. 16:41
"Miért hullanak a bombák Gázára?

A palesztinhatóság felügyelete alatt álló Gázai övezet jelentős és eddig még nem kitermelt olaj és főleg földgáz készletekkel rendelkezik (forrás).

A palesztin földgáz készletek feltérképezését 2000-ben adta át a British Gas cég a Jasszer Arafat által vezetett palesztinhatóságnak. Ekkor olyan megállapodás jött létre a palesztinhatóság, a British Gas és egy arab energetikai mérnöki cég közt, amely szerint a palesztin földgáz kitermelésből keletkezett haszon 60% az angol céget, 30% az arab céget és 10% a palesztinhatóságot illeti (forrás: Haaretz, október 21/2007). Ez a földgáz gyakorlatilag a palesztin hatóság felügyelete alatt álló, Gázához tartozó, Mediterrán tengerparti sávban rejlik és a British Gas felbecslése szerint legalább 1.4 ezermilliárd (trillió) köblábról, de talán sokkal többről van szó.

A nemzetközi törvények szerint, a Gázai földgáz a palesztin nép tulajdona, de Ariel Sharon izraeli miniszterelnök egyértelműen kijelentette 2001-ben, hogy Izrael igényt tart rá. Ezt követően, a palesztin hatósággal létrehozott megegyezés ellenére a British Gas nem mert neki vágni a földgáz kitermelésének. Miközben egyre erősebbé vált a konfliktus az Arafat hatóság és a Sharon kormány közt, 2004 áprilisában Sharon kijelentette, hogy Arafat „potenciális célponttá” vált Izrael számára (forrás). Néhány hónappal később, 2004 decemberében, Arafat meg is halt vérmérgezésben...

2005 decemberében Sharon agyvérzést kapott és azóta is állítólag vegetatív állapotban van. Sharon után ismét volt remény, hogy a palesztin földgáz kitermelésre kerüljön a palesztin nép javára és 2006 tavaszán a British Gas már készült is aláírni egy szerződést Egyiptommal, aki ezt a földgázt felvásárolta volna (forrás: Times, május 23/2007). Az izraeli Ehud Olmert és az angol Tony Blair kormányok ezt a szerződést azonban megakadályozták. Ezt követően, az Olmert kormány elkezdett tárgyalni a British Gas céggel a Gázai földgáz ügyében, kizárva a palesztin hatóságot a tárgyalásból. 2007 decemberében a British Gas és az izraeli kormány közti tárgyalások eredménytelenül megszakadtak.

Az izraeli napilap Haaretz szerint, a jelenlegi izraeli támadást Gáza ellen már 2008 júniusában kezdte el tervezni a hadsereg (forrás). Érdekes módon, szintén 2008 juniusában kereste fel újra az izraeli kormány a British Gas céget azzal, hogy tárgyaljanak meg egy olyan szerződést, amelyben a Gázai földgáz készleteket Izrael és az angol cég értékesítenék együtt, kizárva a palesztin hatóságot (forrás: Globes Online – Israel`s Business Arena, június 23/2008).

2008. december 27-én, az izraeli hadsereg elindított egy nagy erejű támadást a Gázai övezet ellen. E támadásnak ma (2009. január 11.) már több mint 800 halálos áldozata és 3,500 sebesültje van a palesztin lakosságban. Az áldozatok fele civil, a harmada gyerek. 2009. január 10-én, az izraeli légierő elárasztotta Gáza egymillió hat százezer lakosát röplapokkal; ezek arra buzdítják a palesztinokat, hogy haladéktalanul hagyják el otthonaikat és tömörüljenek be a déli részen fekvő, Egyiptommal határos, 80 ezer lakosú Rafah városba.

Vajon miért hullanak a bombák Gázára? Miért kell szörnyet halni a palesztin gyerekeknek és miért vállalja a cionista állam a világ szégyenfoltja szerepét? Azért, mert el akar számolni néhány száz rosszul felfegyverzett Hamasz "terroristával" vagy talán azért, mert Gáza valóban egy olyan olaj és földgáz Eldorádó, amiről a zsidó állam nem képes lemondani?"
thurvj97
2009. január 9. 18:14
Van még ember, aki ezt a senkit (bayer zs) komolyan tudja venni?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását