2022. július 1. - Tihamér, Annamária

Az EMFESZ Kft az EU-ban elsőként beperelte a Naftogaz-t és bepanaszolta Ukrajnát!

EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft - Magyarország második legnagyobb gázimportőreként - 2009. január 9. napján - Magyarországon és az Európai Unióban is elsőként - beperelte a NAK Naftogaz Ukrajni-t és a Commission des Co
2009. január 9. péntek 13:37 - Hírextra
Az illetékes szervhez eljuttatott beadványban az EMFESZ Kft többek között kifogásolta, hogy a Naftogaz az EMFESZ Kft tulajdonában álló, Oroszországból az Ukrán Köztársaságon keresztül Magyarországra szállítandó, illetve a részben az ukrajnai földalatti gáztárolókból kitárolandó földgázt nem továbbította és azzal kifejezetten a sajátjaként rendelkezett.

Az Ukrajnával szembeni panaszában az EMFESZ Kft a jogsértések tételes felsorolása során – az Energia Charta 22. Cikkére is hivatkozott mely szerint minden szerződő fél biztosítja, hogy „az általa alapított és működtetett állami vállalat az értékesítéssel vagy a javak és szolgáltatások biztosításával kapcsolatos tevékenységeit az egyezmény kötelezettségeinek megfelelően gyakorolja.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását