2024. május 3. - Tímea, Irma

A kormány a "haverjainak" adja a zsugát?

A Fidesz-KDNP írásbeli kérdéseire adott kormányzati válaszokból kiderült, hogy a kabinet több tíz- vagy akár százmillió forintot arra szórt el, hogy saját holdudvarát, a haverokat, üzlet-, politikustársait jól kistafírozza - közölte Szijjártó Péter, a Fid
2009. január 9. péntek 13:35 - Hírextra
Az ellenzéki párt politikusa szerint a kormány minden energiáját arra összpontosította, hogy nevetségessé tegye az írásbeli kérdéseket benyújtó fideszes, KDNP-s képviselőket, és sztárolja saját magát, amiért elvégezte a munkáját. A kormányzati válaszok alapján értjük, miért végzett elterelő hadműveletet a kabinet: botrányos beszerzésekről, sokmilliós pénzelszórásról igyekezett kétségbeesetten elterelni a figyelmet - fogalmazott Szijjártó Péter.

A Fidesz szóvivője példaként elmondta: 2003. legbotrányosabb beszerzése volt, amikor a kormány közbeszerzés nélkül 600 millió forintért vett egy nagy szállítógépet, amelyet egy ciprusi off-shore cégen keresztül vásárolt a Honvédelmi Minisztérium. A tárca három ukrán cégnek 100 ezer forintot számlázott javításért már a megvétel előtt - közölte a szóvivő, hozzátette a Nemzeti Nyomozó Iroda már akkor nyomozott hűtlen kezelés miatt, ám a minisztérium azt állította, ennél jobb repülőgépet nem lehetett volna venni.

A sajtótájékoztató végén kiosztott miniszteri válaszból kiderült: az AN-26 típusú szállító repülőgépet a beszerzés óta harmincszor javították.

A kormány által tavaly megkötött tanácsadói szerződésekből Szijjártó Péter szerint kiderül, hogy több 10 millió forintot haveroknak, egykori képviselőknek utalt át a kabinet. A politikus példaként elmondta, hogy Páva Zoltán szocialista képviselő a Miniszterelnöki Hivatalnak végzett civil kapcsolattartás koordinációjáért 5 millió forintot vett fel; Atkári János volt SZDSZ-es főpolgármester-helyettes közel 1 millió forintot kapott az adórendszer átalakításának előkészítésével kapcsolatos szakértői munkáért; Stipkovits Pál, Mosonmagyaróvár volt szocialista polgármestere kétszer vett fel 2,49 millió forintot politikai egyeztetésért; Szabados Tamás szocialista politikus 4,8 millió forintot kapott konzultációs és tanácsadói feladatokért; Kupa Mihály, a Centrum párt volt elnöke pedig 1 millió forintot, az Új Tulajdonosi Program előkészítéséért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását