2024. május 5. - Györgyi

Rengeteg hamis bankjegy

Nagy mennyiségű hamis 100 jüanos bankjegy került a forgalomba Kínában, amely a feltételezések szerint tajvani hamisítóktól származik. A délkelet-kínai Fucsien (Fujian) tartományi helyi televízió szerint a hamisítványok annyira jó minőségűek, hogy azokat a
2009. január 8. csütörtök 19:06 - Hírextra
A tajvani rendőrség beszámolója szerint a szigeten tavaly októberben leplezték le a hat főből álló pénzhamisító bandát, akiknél mintegy 100 millió jüan (2,9 milliárd forint) értékben találtak hamis bankjegyeket.

A nagyüzemben készült tajvani hamisítványok a szárazföldre is eljutottak, a jelentések szerint már tucatnyi tartományban fizettek velük.

A Kínai Népi Bank a régebbi típusú hamispénzdetektorok frissítésére októberben hívta fel a pénzintézetek figyelmét. A hamisítványokkal kapcsolatban annyit lehet biztosan tudni, hogy az eddig megtalált bankjegyek többségének sorozatszáma HD90-nel kezdődik.

Kínában a piros színű 100 jüanos - ami megközelítőleg 2900 forintot ér - a legnagyobb címletű fizetőeszköz. Az interneten árult hamisítványokhoz állítólag 18 jüanért lehetett hozzájutni, de egy 10.000 jüanos köteget "akciósan" már 1500 jüanért árultak.

Az egyik elégedett vásárló szerint a nyomat annyira tökéletes, hogy a hamis bankjegyek még a gyakorlott pénztárosoknak sem szúrtak szemet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását