2024. április 20. - Tivadar

Meleg ügy a McLarennél

Feljelentette egy munkaügyi bíróságon Ron Dennist, a McLaren Forma 1-es csapat főnökét volt asszisztense, akit azért bocsátottak el, mert Dennis melegnek hitte őt.
2009. január 7. szerda 12:25 - Hírextra
Peter Boland, aki a csapatfőnök magánrepülőgépéért volt felelős, a southamptoni bírósági meghallgatáson elmondta, hogy volt elöljárója többször is "kulturális érzéketlenségről" tett tanúságot. "Kijelentette, hogy kezet akar mosni, miután egész nap arabokkal fogott kezet", máskor pedig muzulmán üzletfeleit a Korán által tiltott alkoholos italokkal kínálta.

A 27 éves mérnök hozzátette, hogy megdöbbentette Dennis viselkedése, de nem az ő dolga volt felhívni a figyelmét ezekre a modortalanságaira.

Bolandot, aki a perben önmagát védi, 2007-ben elbocsátották, hivatalosan azért, mert elaludt a gép fedélzetén. De a fiatalember tagadja, hogy ez lett volna az igazi ok. "A személyzet többi tagja azt hitte, hogy meleg vagyok és Dennis velem szembeni viselkedése drasztikusan megváltozott, amikor elkezdtek terjedni ezek a pletykák. Nagyon kellemetlen volt mindenki számára megmagyarázni, hogy nem vagyok meleg" - mondta.

Dennis 8000 fontot (2,3 millió forintot) ajánlott fel Bolandnak, amennyiben lemond a perről. A volt asszisztens azonban feljelentette volt főnöke három cégét, köztük a magánrepülőt kezelő Greyscape-et szexuális orientáción alapuló diszkrimináció címén. A meghallgatások folytatódnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását