2024. május 16. - Mózes, Botond

Másodszor is kizárták a Fideszből

Július után immár másodszor zárta ki a Fideszből Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét a Fidesz Heves megyei elnöksége - erről maga az érintett tájékoztatta az MTI-t szerdán.
2009. január 7. szerda 10:57 - Hírextra
Az elnökség azzal indokolta döntését, hogy a hevesi önkormányzat a Fidesz országos választmányának állásfoglalása ellenére egy magáncégnek adta át működtetésre a város rendelőintézetét - idézte a határozatot a politikus.

Közlése szerint a júliusi döntést követően, fellebbezése nyomán a párt országos etikai bizottsága megsemmisítette a megyei testület határozatát. Most újra fellebbez a döntés ellen - szögezte le.
Júliusban a megyei elnökség Csáki Zsigmond mellett kizárta Magyar Istvánt a párt egri elnökét is. Ugyanis Magyar résztulajdonosa az Agria Ügyelet Kft.-nek, amely átvette a hevesi rendelőintézet üzemeltetését.

Magyar István az MTI-nek elmondta: elege lett a hercehurcából, ezért már december 12-én önként kilépett a Fideszből. Ennek ellenére egy héttel később őt is kizárták a pártból mert "mindenképp meg akartak alázni" - fogalmazott.

Csáki Zsigmond tagja a Heves megyei önkormányzat Fidesz-frakciójának is, amely erőteljesen ellenezte a Heves megyei kórház vagyonkezelésének átadását a pályázaton nyertes HospInvest Zrt.-nek; korábban Magyar István is bírálta a tervezett funkcionális privatizációt.

Erre utalt határozatában a megyei elnökség is, miszerint" Csáki Zsigmond, mint a Heves megyei önkormányzat képviselője már a privatizáció kiírásának előkészítésénél is hangadóként lépett fel a megyei kórház privatizációja ellen." Eközben a hevesi önkormányzat, jóváhagyásával pályázatot írt ki a helyi rendelőintézet működtetésére.

"Csáki Zsigmond ezzel a cselekedetével hiteltelenné tette a Fidesz azon törekvését is, amely országos szinten is állást foglal az egészségügy önkormányzati tulajdonban való tartása, a működtetés bújtatott privatizációjának elutasítása (...) mellett. (...) Cselekedetével a Szövetség alapszabályát, programját, értékeit, illetve jó hírét súlyosan sértő magatartást tanúsított" - indokolta döntését a megyei pártelnökség.

Az egri kórházat a szocialista vezetésű Heves megyei önkormányzattal kötött szerződés alapján november 1-je óta a HospInvest Zrt. működteti a Fidesz és több civil szervezet tiltakozása ellenére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását