2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Maffiózó az ismerősöm?

A Facebook közösségi portál olasz felhasználóinak tízezrei kérték, a hálózat zárja ki azokat a csoportokat, amelyek olyan maffiafőnököket tisztelnek, mint Bernardo Provenzano vagy Toto Riina, akik több tucat gyilkosságért és kínzásért felelősek.
2009. január 6. kedd 08:45 - Hírextra
A szicíliai maffia, a Cosa Nostra által 1948-ban meggyilkolt újságíró, Giuseppe Fava fia, Claudio Fava, az Európai Parlament tagja a Corriere della Sera című napilapnak elmondta , "ijesztőnek" tartja a Facebook fórumain olvasható üzeneteket, ugyanakkor ellene van mindenfajta cenzúrának.

A Facebook olasz felhasználói csatlakoztak a maffia áldozatainak tiltakozásához. Az egyik csoport a felhívásában azt kéri a maffiaellenes parlamenti bizottság elnökétől, Giuseppe Pisanutól, hogy gyakoroljon nyomást a Facebook felelőseire, cenzúrázzák ezeket a fórumokat.

A tiltakozás azért erősödött fel, mert kiderült, a Facebookon hétszáz csodálója van a Cosa Nostra legfőbb főnökének, Bernardo Provenzanónak, akit 2006-ban fogtak el, miután már negyven éve bujkált az igazságszolgáltatás elől.

A Cosa Nostra egyik legkegyetlenebb főnökének, Toto Riinának - aki két maffiaellenes bíró, Paolo Borsellino és Giovanni Falcone 1992-es meggyilkolásáért felelős - 4500 követője van.
A maffiatisztelő csoportok száma ötszázra rúg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását