2024. április 26. - Ervin

Gengszter a színész?

Nemcsak a filmvásznon alakított maffiózót Giovanni Venosa, aki a Roberto Saviano bestselleréből, a Gomorrából készült alkotásban a nápolyi camorraklán főnökét játszotta. A fiatalembert ugyanis néhány nappal ezelőtt ismét letartóztatták bűnszövetkezéssel k
2009. január 6. kedd 11:20 - Hírextra
A fiatal amatőr színészt két hónappal ezelőtt közmunkára ítélték Észak-Olaszországban kábítószer-kereskedelem miatt. Karácsonyra sikerült szabadságot kapnia a hatóságoktól, ezt azonban arra próbálta felhasználni, hogy begyűjtse a kereskedőktől szedett védelmi pénzt, a "pizzót" a Nápoly közelében lévő Caserta városában.

A filmben, amely versenyben van a legjobb külföldi film Oscar-díjáért, Venosa halálra ítél két fiatalt, akik körzetében igyekeznek uralma alól kiszabadulni. Arca ott látható a háttérben a film plakátján is.
Nem Venosa az első amatőr színész a Gomorra szereplői közül, aki maffiatevékenység miatt lakat alá kerül. Salvatore Fabbricinót és Bernardino Terraccianót, akik ugyancsak hitelesen személyesítettek meg alvilági főnököket, ugyancsak azzal vádoltak meg a film után, hogy a valóságban is kapcsolatban állnak a camorrával. Októberben tartóztatták le őket a hírhedt Casalesi-klán elleni rendőri rajtaütés során.

A Gomorra című könyv, amely a nápolyi maffia üzelmeit leplezi le, 2006-os megjelenése óta 1,2 millió példányban kelt el Olaszországban. Azóta már 40 nyelvre lefordították, filmváltozata pedig a tavalyi cannes-i fesztiválon elnyerte a zsűri fődíját. Saviano azóta bujkálni kényszerül az alvilág halálos fenyegetései miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását