2024. május 16. - Mózes, Botond

A rájátszás mezőnye

Vasárnap befejeződött a profi amerikaifutball-liga alapszakasza, s ezzel kialakult a 12 csapatos rájátszás mezőnye.
2008. december 29. hétfő 16:58 - Hírextra
Az utolsó játéknapon az Amerikai-főcsoportból (AFC) a Baltimore Ravens, a San Diego Chargers és a Miami Dolphins jutott be. Mindhárom csapatnak győznie kellett vasárnap, s ezt sikerült is elérni a Jacksonville Jaguars, a Denver Broncos és a New York Jets ellenében. Ebből a konferenciából korábban már biztosította rájátszásbeli helyét a ligaelső Tennessee Titans, a 2005-ös bajnok Pittsburgh Steelers és a 2006-ban győztes Indianapolis Colts.

A Nemzeti-főcsoportból (NFC) a Minnesota Vikins és a Philadelphia Eagles csatlakozott a címvédő New York Giantshez, továbbá a Carolina Panthershez, az Atlanta Falconshoz és az Arizona Cardinalshoz. A Vikingek győztek a Giants ellen, míg a Sasok a Dallas Cowboyst múlták felül, de továbbjutásukhoz az is kellett, hogy meglepetésre kikapott a Tampa Bay Buccaneers és a Chicago Bears.

A jövő heti első fordulóban főcsoportonként a legjobb kettő (Titans, Steelers, illetve Giants, Panthers) nem lép pályára. Az AFC-ben a Colts a Chargershöz, míg a Ravens a Dolphinshoz látogat. Az NFC-ben az Eagles a Vikings vendége lesz, a Falcons pedig a Cardinals otthonában lép pályára. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Az alapszakasz végével három csapat azonnal megvált vezetőedzőjétől: a Jets Eric Manginit, a Cleveland Browns Romeo Crennelt, míg a sportág történetében először 0-16-os szezont produkáló Detroit Lions Rod Marinellit küldte el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását