2024. május 6. - Ivett, Frida

Berepültek a célba

A Wild Oats XI nevű vitorlás nyerte az ausztrálok hagyományos nemzetközi versenyét, az ezúttal 64. alkalommal kiírt Sydney-Hobart viadalt.
2008. december 28. vasárnap 10:30 - Hírextra
Diadalával az egység páratlan sikert ért el, hiszen megszakítás nélkül negyedik alkalommal végzett az élen a 630 tengeri mérföldes (1168 km-t) idei vetélkedőn, amelynek százegy hajóból álló mezőnye pénteken startolt el Sydneyből, hogy mielőbb a tasman fővárosban kössön ki.

Az 1 nap 20 óra 34 perc és 14 másodperc alatt, ottani órajárás szerint vasárnap délelőtt beérkező Wild Oats győzelme azért is nevezhető bravúrosnak, mert hátrányból diadalmaskodott, így a zárószakaszban egyszer azért kellett lelassítania, mert egy több mint kétméteres cápa beszorult a kormányszerkezetbe, s kiszabadítása időbe tellett. A kedvezőtlenre fordult időjárás mellett e kényszerpihenő is közrejátszott abban, hogy a versenycsúcsot 2005 óta - 1 nap 18 óra 40 perc és 10 másodperces idővel - tartó Wild Oats XI elmaradt a rekordtól.

Másodikként - 1 óra 7 perccel lemaradva - a 2003-as győztes Skandia érkezett be a hobarti célba, s további mintegy háromnegyed órás hátrányt összeszedve lett harmadik az Ichi Ban.

Nem sikerült ugyanakkor befutnia a célba a Georgia nevű vitorlásnak, amely azután, hogy a sötétben valamilyen azonosítatlan tárggyal ütközött, elsüllyedt, a 14 fős legénységnek azonban nem esett baja, a pórul jártak mindegyikét kimentették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását