2024. április 20. - Tivadar

Pályázati csúcs

Idei éves költségvetése több mint egyharmadának megfelelő összeget nyert európai uniós és regionális pályázatokon a Szolnok megyei Szelevény önkormányzata; a pénzből intézményeket, parkolót újítottak fel, gépkocsit vásároltak és ebből az összegből készül
2008. december 27. szombat 08:30 - Hírextra
Pánczél Ferenc polgármester az MTI-nek elmondta: 2008-as költségvetésük 130 millió forint tett ki, amit sikeres pályamunkák révén közel 50 millió forinttal sikerült megtoldani. Általában csak azokon a pályázatokon tudtak elindulni, ahol kevés önerőt írtak elő, mert 10-20 százaléknál többet nem képesek előteremteni.

Tájékoztatása szerint a helyi általános iskola régi épületében a nyílászárók cseréjére és a fűtés korszerűsítésére 10 millió forintot, a művelődési ház tetőszerkezetének megújítására 4,5 millió forintot, míg útfelújításra 18,2 millió forintot nyertek. A településrendezési terv elkészítésére 4,8 millió forint pályázati pénzt fordíthatnak, aminek léte azért fontos, mert 2009-től csak ennek birtokában lehet majd pályázni. Több mint 8 millió forint nyertek arra, hogy a falugondoki hálózatnak gépkocsit vásárolhassanak. Szintén pályázati pénzforrásból, 2,5 millió forintért állították helyre a községháza melletti parkolót, amely még a 2006-os rendkívüli árvíz elleni védekezés során ment tönkre.

Pánczél Ferenc jelezte: még két folyamatban lévő pályázatuk van elbírás alatt. Az egyikből az orvosi rendelőt szeretnék felújítani, míg a másikból egy idősek napközbeni ellátására szolgáló helyet kívánnak kialakítani, mindkettőtől 20-20 millió forint támogatást remélnek.

Az idei év utolsó nagy fejlesztéseként a Hármas-Körös jobb parti védtöltésén egy közel hét kilométer hosszú kerékpárutat adtak át, amire Szelevény és Kunszentmárton önkormányzatával együttműködve a területi vízügyi igazgatóság nyert 191 millió forintot. Ezentúl a szelevényiek a védtöltésen hat kilométernyi kerékpározással juthatnak be Kunszentmártonba, míg közúton a térségi központot csak 13,4 kilométer megtétele után lehetett elérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását