2024. május 9. - Gergely

Hatan ültek a sorozatgyilkos helyett

Legkevesebb hat ember ült ártatlanul börtönben rövidebb-hosszabb ideig az elmúlt évtizedekben Szerhij Tkacs, a rendőrből lett ukrán sorozatgyilkos helyett, akit a héten ítélt életfogytiglani börtönbüntetésre egy ukrajnai bíróság.
2008. december 26. péntek 21:20 - Hírextra
A Dnyipropetrovszk megyei fellebbviteli bíróság 29 lány, illetve fiatal nő meggyilkolásában és 11 további gyilkossági kísérletben találta bűnösnek az 57 éves férfit, aki a nyomozás egy pontján azt állította, hogy talán 80-100 nőt is megölt.

A valódi tettes helyett ártatlanul elítélt hat férfi közül az egyik öngyilkosságot követett el a börtönben, egy másik lezüllött és csavargó lett, miután több évet töltött rács mögött.

A "polohivi sorozatgyilkosként" elhíresült Tkacs rendőrségi nyomozóként Szibériában szerzett tapasztalatait használta fel nyomai eltüntetésére, illetve a nyomozók félrevezetésére. Menekülés közben például többször kátránnyal tüntette el szagnyomait a rendőrkutyák elől.

A 2005-ben elfogott sorozatgyilkos Ukrajnában szénbányákban és ipari üzemekben töltött be különféle állásokat. Vallomásában beismerte, hogy "állati kegyetlenséggel" hajtotta végre 1980-ban kezdett gyilkosságait, amelyeknek indítéka homályos.

A négyszer nősült férfi először azt mondta, hogy a feleségeitől elszenvedett sérelmeit torolta meg a meggyilkolt, olykor meg is erőszakolt nőkön, később arról beszélt, hogy egyszerűen élvezetet jelentett számára a gyilkolás. A bíró szerint az igazság az, hogy nem tudni, mi késztette rémtetteire a polohivi szörnyet.

A tettes szenvtelenül vette tudomásul az ítéletet.

A bizonyított gyilkolási rekordot Ukrajnában az 1996-ban halálra elítélt Anatolij Onoprienko tartja, aki 52 embert darabolt fel, illetve fojtott meg hét év alatt, miközben vonaton járta az országot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását