2024. április 20. - Tivadar

Vidám válságot!

A válsághoz is lehet jó képet vágni, sőt üzletnek sem rossz: egy amerikai művész a krízist, illetve az 1929-es nagy világválság emlékét lovagolta meg humoros üdvözlőlapok alkotásával.
2008. december 25. csütörtök 16:20 - Hírextra
Az Iowa államból származó 30 éves Andrew Schaffer eddig komoly megélhetési gondokkal küzdött. Most azonban sikert sikerre halmoz "Vidám gazdasági válságot, boldog újévet!" és hasonló feliratokkal ellátott képeslapjaival, amelyeken a hét évtizeddel ezelőtti nagy gazdasági világválság képeit idézi fel fekete humorú, provokatív szövegek kíséretében.

Az egyik képeslapon egy nő egy szövetdarabot vág ki egy ruhából és büszkén közli: "Ajándékot készítettem neked". A képeslap belső oldalán azonban ott az újabb üzenet: "Sajnálom, de el kellett égetnem, hogy felmelegedjek". Ezt tetézi meg az alkotó a sajátos újévi jókívánsággal.

Schaffer elismeri, hogy nem mindenki díjazza humorát. "Egyesek úgy vélték, hogy éppen a legszegényebbeken gúnyolódom. Ráadásul most az átlagamerikaiak azok, akik elvesztik a munkájukat" - mondta.

A művész eddig sem ment a szomszédba egy kis polgárpukkasztásért: tavaly például Darwinnal kívánt boldog karácsonyt, arra hivatkozva, hogy létezik az Egyesült Államokban egy jelentős ateista piac, amely nemigen talál eszméinek megfelelő karácsonyi üdvözlő lapot. Az ötlet persze meglehetősen merész egy olyan kurzus közepette, amely kétségbe vonja az evolúciós elméletet.
 Schaffer, aki elmondása szerint mindig olyan nagy fehér szakállú bácsinak képzelte el a Télapót, mint amilyen Charles Darwin volt, állítja: senkit nem akart megbántani azokkal a képeslapjaival sem, sőt a gyerekeket sem szándékozott elijeszteni. Pedig sokan megütközhettek egyik feliratán: "Jó hír, hogy a Télapó létezik. Rossz hír, hogy meghalt".

Andrew Schaffer immár az internetes kereskedelembe is bekapcsolódott. A www.orderofstnick.com oldal révén az idén megötszörözte eladásait 2007-hez képest. És az évnek, akárcsak a válságnak, még nincs is vége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását