2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fegyelmi eljárás a polgármester ellen

Fegyelmi eljárást indított Rákócziújfalu képviselő-testülete Papp János polgármester ellen, akinek egyben a foglalkoztatási jogviszonyát a vizsgálat idejére felfüggesztette - közölte a Szolnok melletti kistelepülés jegyzője szombaton az MTI-vel.
2008. december 20. szombat 15:52 - Hírextra
Takács Zsófia tájékoztatása szerint a testület december 18-ai ülésén azért határozott a fegyelmi eljárás megindításáról, mert megítélése szerint az elöljáró tisztségéből következően sorozatosan vétkesen megszegte kötelezettségét. A 10 tagú képviselő-testületből kilencen voltak jelen és hatan szavazták meg a fegyelmi eljárás megindítását. A jegyző hozzátette: az előterjesztést zárt ülésen tárgyalták, ezért a részletekről nem ad felvilágosítást.

A három tagú fegyelmi bizottságnak az eljárást a jogszabályok alapján 30 nap alatt kell lefolytatnia.

Papp Jánost többszöri próbálkozásra sem sikerült elérni az MTI-nek, mobiltelefonja ki van kapcsolva.  

A felfüggesztett polgármester az idén március 30-án megtartott időközi választáson az SZDSZ jelöltjeként lett a falu első embere, miután négy vetélytársát legyőzte. Terveiről akkor az MTI-nek többek között elmondta: a falu az elmúlt években a régi polgármester és az önkormányzati testület tagjai közötti szembenállás miatt egy "darázsfészek" volt. Ezért a nyugalom és békesség megteremtését a gyors cselekvést követelő feladatai közé sorolta.

Papp János lakásán még április 6-án, vasárnap a vám- és pénzügyőrség kommandósai házkutatást tartottak, zárjegy nélküli cigarettát és alkoholt kerestek, de nem találtak semmit. Az akció miatt magyarázatot kért a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálatának parancsnokától. Írásban azt közölték vele, hogy az ellene irányuló névtelen közérdekű bejelentés az APEH regionális igazgatóságára érkezett, ahonnan megküldték a vám- és pénzügyőrséghez, amelynek központi járőrszolgálata végrehajtotta az ellenőrzést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását