2024. március 29. - Auguszta

Francia rendőrök keresgélnek Budapesten

Francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak a két hete Budapesten eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher keresésében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön az MTI-vel. A rendőrség eddig száz embert hallgatott ki az ügyb
2008. december 18. csütörtök 10:57 - Hírextra
"Magyarországra érkezett Franciaországból a Rajnai Vízirendészeti Csendőrszázad két munkatársa, akik egy nagy teljesítményű, speciális, úgynevezett szonár használatával bekapcsolódnak a keresésbe. A francia hatóságok felajánlották a segítségüket, rendelkezésre bocsátották azt a szonárt, mely lényegesen nagyobb teljesítményű, mint amivel Magyarországon bármely hatóság rendelkezik" - olvasható a közleményben.

A francia és magyar búvárok annak ellenére kutatnak Ophélie Bretnacher után, hogy egyelőre nem lehet tudni, valóban a Dunába esett-e a lány.

A speciális nyomozócsoport eddig száz embert hallgatott meg, köztük negyven olyan egyetemistát, akik ismerték az eltűnt francia diákot. Közülük többen az eltűnésének éjszakáján is találkoztak Ophélie Bretnacherrel. A meghallgatottak eddig nem tudtak olyan információval szolgálni, amely közelebb vitte volna a nyomozókat a lány megtalálásához - mutatott rá a BRFK.

A nyomozók továbbra is várják azok jelentkezését, akiknek van bármilyen információjuk Ophélie Bretnacher eltűnéséről.

Az Erasmus-program keretében szeptember óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lány december 4-én, a hajnali órákban tűnt el. Az egyetemista aznap este egyedül indult haza egy pesti szórakozóhelyről budai lakásába. Táskáját - benne iratait és mobiltelefonját - a Lánchíd pesti oldalán találták meg.

A lány édesapja, Francis Bretnacher az eltűnés után azt mondta: nem hiszi, hogy lánya öngyilkos lett és bízik a magyar rendőrségben.

Barátai elmondása szerint Ophélie az egyetemi teendői mellett bébiszitterként gyerekekre is vigyázott, estéit pedig gyakran töltötte a barátaival.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását