2024. május 10. - Ármin, Pálma

Problémás a szerződésbontás

Kovács Kázmér ügyvéd, biztosítási szakjogász álláspontja szerint több részében is problémás a PSZÁF csütörtöki közleménye annak módjáról, ahogy megszüntethető a szerződés a MÁV biztosítási egyesülettel.
2008. július 31. csütörtök 20:40 - Hírextra
Augusztus 15-ig minden MÁV-biztosított autósnak kötelező más társasággal kötni felelősségbiztosítást, de bizonyos szempontból túl rövid, bizonyos szempontból viszont túl hosszú ez a határidő - mondta.

Az ügyvéd az MTI-nek nyilatkozva felsorolta: a MÁV biztosítót sem a jogszabály, sem a közlemény nem kötelezi arra, hogy augusztus 1-jétől elfogadja a szerződések közös megegyezés szerinti megszűntetését. A pénzügyi felügyelet közleményéből ugyanis nem derül ki, hogy az autósok milyen módon tudják kikényszeríteni ezt, a biztosító egyesület erre milyen okból lenne köteles.

Ennél súlyosabb problémának nevezte azt: bárki megteheti, hogy csak a határidő végén, augusztus 15-én kössön másik kötelező felelősségbiztosítást, noha köztudott, hogy a MÁV biztosító már ma sem rendelkezik a kellő fedezettel. Ügyfelei ezért állandó veszélyforrást jelentenek más közlekedőkre, így autósokra, kétkerekű járművekre, gyalogosokra, illetve önmagukra is, mivel egy súlyos személyi sérüléses baleset okozása után akár egész életében fizethetnek majd.

Kovács Kázmér álláspontja szerint dicséretes, hogy a PSZÁF nem várja meg a negyedév végét, szeptember 30-át, mert nagy veszélyt jelentenek a fedezethiányos autósok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását