2024. március 29. - Auguszta

Cefrefőzdére bukkantak

Közel háromszáz liter, feketén főzött pálinkát és egy pálinkafőző készüléket foglaltak le a Tolna megyei Bölcskén a Szekszárdi Fővámhivatal munkatársai - közölte az MTI-vel hétfőn a szekszárdi vámparancsnok.
2008. december 15. hétfő 17:19 - Hírextra
Papp Csanád elmondta: lakossági bejelentés alapján jutottak el a napokban a bölcskei családi házhoz, amelynek fáskamrájában találták meg a rézből készült pálinkafőző berendezést. A lakásban tíz liter, a pincében pedig további 223 liter pálinkát és 1600 liter bort találtak, amelynek eredetéről tulajdonosa, egy 54 éves férfi nem tudott számot adni.

Beszámolt arról is, hogy egy másik bölcskei házban ugyancsak feketén főzött pálinkára bukkantak, onnan 46,8 liternyi szesz került elő.

A vámparancsnok tájékoztatása szerint a két férfi ellen tiltott pálinkafőző birtoklása és jövedéki visszaélés miatt indítottak eljárást. Az első esetben 700 ezer forintos bírság is kiszabható. Hozzáfűzte: a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Dunántúli Regionális Nyomozóhivatala büntető eljárást is kezdeményezett a zugfőző ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását