2024. április 29. - Péter

Szabadon gazdálkodhatnak a kórházak

Szabadon dönthetnek az Egészségbiztosítási Alap maradványából szétosztott pénz felhasználásáról a juttatásban részesülő kórházak - közölte Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter csütörtökön Sopronban, hozzátéve: a kormány előző napi dönté
2008. december 11. csütörtök 18:50 - Hírextra
A kancelláriaminiszter az MTI-nek beszámolt arról, hogy a soproni Erzsébet kórház igazgató-főorvosával, Baranyai Tiborral folytatott megbeszélésein arra is kitért, hogy ez a kórház 136 millió forintot kap az Egészségbiztosítási Alap maradványából. Mint részletezte: a kormány által szétosztott 18 milliárd forintból 688 millió forint jut Győr-Moson-Sopron megye egészségügyi intézményeinek.

A két súlyponti kórház, a győri Petz és a soproni Erzsébet kórház 369,2, illetve 136,2 millió forintot kap, emellett Sopronban még a szívszanatórium is részesül 34,9 millió forintban - sorolta a miniszter, aki támogatásáról biztosította Baranyai Tibort a kórház TIOP-pályázatával kapcsolatban.

Mint mondta, az Erzsébet kórháznak "kiemelten jó" esélyei vannak a 339,7 millió forintos támogatás elnyerésére, melyből megvalósíthatják a sürgősségi és gyermek-sürgősségi osztály korszerűsítését, a helikopter-leszállópályát és az integrált diszpécserszolgálatot.

A beszélgetés során szót ejtettek a határ menti egészségügyi intézmények sajátos helyzetéről is. Kiss Péter szerint az egészségügy átalakítása során az első lépések között kell lennie annak, hogy a területen dolgozókat európai bérszínvonalon fizessék meg, hogy ne kelljen Ausztriában keresniük a boldogulást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását