2024. május 6. - Ivett, Frida

Eladó Jacko kesztyűje

Michael Jackson elárverezi több mint kétezer személyes holmiját, köztük a híres fél pár flitteres fehér kesztyűt, amelyet 25 éve viselt először színpadon.
2008. december 10. szerda 19:47 - Hírextra
A balkezes kesztyű premierje 1983-ban volt egy amerikai országos tévécsatorna műsoron kívüli adásában, amely a Motown lemezkiadó fennállásának negyedszázados évfordulója alkalmából rendezett gálaestről szólt.

Michael Jackson az egyetlen fellépés erejéig újra összeállt Jackson 5 tagjaként és szólóban is szerepelt. Aktuális albumáról, a Thrillerről adta elő a Billie Jean című dalt. A legenda szerint ezen a fellépésen jelentek meg először a Jackson-féle klasszikus színpadi előadás elemei, például a moonwalk-tánclépés, a rövidre szabott fekete nadrág, amely alól kilóg a fehér zokni, és a fél pár flitteres kesztyű.

A ruhadarab kultúraformáló erejét mutatja, hogy saját honlapja is van (whiteglovetracking.com), amely köré mozgalom szerveződött. Önkéntesek tömegei dolgoztak azon, hogy a 83-as fellépés anyagának minden egyes képkockájában külön manipulálható legyen a kesztyű. A munka 72 óra alatt elkészült, és utána mindenki tetszése szerint alakíthatta a felvételt.

Az egyik legérdekesebb alkotásban a kis fehér kesztyű óriásira nő; a színpadi ruha kiegészítőjéből az előadás főszereplője lesz (youtube.com/watch?v=UPnR-zIwvQ0).

A flitteres darabot a Julien,s aukciósház árverezi el jövőre, a cég szerdai bejelentése szerint több mint kétezer holmival együtt. Köztük lesz például a Neverland Ranch régi hatalmas kapuja is. Az árverési tételeket először kiállítják, a licit április 21-én kezdődik és öt napig tart. Egy amerikai tematikus internetes- és kábelcsatorna, az Auction Network élőben közvetíti az eseményt.

A 2003-ban felmentéssel végződött gyermekmolesztálási ügy óta Jackson anyagi gondokkal küszködik. Augusztusban, ötvenedik születésnapján egy nyilatkozatban arra utalt, hogy életművét még nem zárta le. "A java még hátravan. Sok remek dolgot fogok még csinálni, már alig várom" - mondta a művész az ABC News-nak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását