2024. május 10. - Ármin, Pálma

Ünnepelték a nagyokat

Rocklegendákat, Hollywood és a Broadway sztárjait köszöntötték az amerikai kultúrában meghatározó jelentőségű életművükért vasárnap Washingtonban. Barbra Streisand énekes-színésznőt, George Jones countryzenészt, Morgan Freeman filmsztárt, Twyla Tharp kore
2008. december 8. hétfő 19:40 - Hírextra
A hat művész a gála előestéjén vehette át a fővárosban a Kennedy Center díját, amellyel több mint három évtizede évente jutalmazzák az amerikai kulturális élet legkiválóbb előadóművészeit, legyen szó táncról, zenéről, színházról, operáról, filmről vagy televízióról. A John F. Kennedy kulturális központ vasárnapi díszelőadásán George W. Bush amerikai elnök és felesége is részt vett.

Morgan Freemant a színész-rendező Clint Eastwood méltatta, aki Nincs bocsánat és Millió dolláros bébi című filmjeiben is együtt dolgozott vele. "Ha valaki kiérdemelte ezt a díjat, akkor ő az" - mondta lelkesen kollégájáról.

Queen Latifah videoüzenetben gratulált Streisandnak, aki "sutba vágta a szabályokat" és maga vette a kezébe a karrierjét, s "olyan simán landolt a színpadon, mint vaj a bagelen". A díva tiszteletére hatvanas évekbeli két nagy sikere, a Funny Girl egyik betétdala és a Lover, Come Back to Me című szám is felcsendült.

George Jones contrylegendát maga Laura Bush köszöntötte a színpadon. A First Lady osztozik férjével Jones zenéjének szeretetén, az elnök iPodján hallgatja dalait - árulta el külügyminisztere.
"Kábulatba ejt a megtiszteltetés" - mondta a 77 esztendős zenész, akire nagyivós korszakában elhalasztott koncertjei miatt a No Show Jones becenév ragadt.

Tharp koreográfusi munkásságát Lily Tomlin úgy foglalta össze, hogy a művésznő mindenben meglátja a táncot maga körül. "Olyan nő, aki a Beach Boys láttán balettet alkotott" - mesélte.
A The Who fénykorára többek között a rockénekes Rob Thomas emlékezett a Baba O'Riley című nótával.

"Az egészet még mindig nem fogtam fel, egy kicsit ikonikus" - árulta el érzéseit a díjjal kapcsolatban Pete Thownshend.

A díjazottak gálaestjéről az amerikai televízió felvételt készített, amelyet december 30-án sugároznak - számolt be róla a BBC hírszolgálata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását