2024. május 14. - Bonifác

Obama Eisenhower nyomdokaiban

Az 1950-es évek óta a legnagyobb amerikai középítkezési, infrastruktúra-fejlesztési programokat fogja elindítani Barack Obama. A leendő elnök kijelentette, hogy "a legnagyobb egyszeri új beruházást" tervezi az utak, hidak és a középületek fejlesztésére az
2008. december 8. hétfő 07:51 - Hírextra
A leendő elnök - aki egy hete közölte, hogy 2,5 millió munkahelyet szeretne megmenteni vagy teremteni az elkövetkező két évben - kifejtette: energiatakarékosabbá fognak tenni középületeket, iskolákat korszerűsítenek, ezenkívül modernizálják az egészségügy rendszerét az orvosi adatok elektronikus tárolásával.

"Nem fogjuk a pénzt szórni (...), a haladást a reformokkal és az elért eredményekkel fogjuk mérni, azon, hogy hány munkahelyet teremtünk, mennyi energiát takarítunk meg, Amerika versenyképesebbé válik-e a világban"- fogalmazott Obama, aki január 20-án foglalja el hivatalát.
A megválasztott elnök kijelentette: a legnagyobb infrastrukturális fejlesztési programot fogja végrehajtani azóta, hogy Dwight D. Eisenhower elnök fél évszázada hasonló fejlesztéssel létrehozta az államközi autópályák hálózatát.

Barack Obama kifejtette: nemcsak az építkezésekbe kíván beruházni, hanem az internet fejlesztésébe is. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Egyesült Államok - ahol feltalálták az internetet - a 15. a világon a világhálóhoz való szélessávú hozzáférés elterjedtsége tekintetében.

Rádióbeszédében először közölt részleteket sokat hangoztatott munkahelyteremtési elképzeléseiről. A Bush-kormány pénteken közölte, hogy az amerikai gazdaságban 533 ezer munkahely szűnt meg novemberben, ekkora csökkenésre 34 év óta nem volt példa. "Újabb fájdalmas emlékeztető arra, hogy milyen komoly gazdasági kihívás előtt áll az ország" - kommentálta az adatot Obama.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását