2024. május 6. - Ivett, Frida

Karácsonyi rendőrök és figyelmeztetések

A ’Csillagszóró’ művelet keretében a rendőrség az év végi ünnepek közeledtével idén is fokozott jelenléttel biztosítják a nagyobb tömegek által látogatott helyek rendjét. Az egyenruhások főként a zseblopások, autófeltörések és más közterületi
2008. december 6. szombat 15:54 - Hírextra
A fokozott ellenőrzések mellett ugyanakkor a lakosságot is nagyobb odafigyelésre kérik: zárható táskájukat magukhoz szorítva tartsák a tömegben; pénztárcájukat ne tegyék külső kabátzsebbe vagy szatyorba; PIN kódjukat ne írják fel a bankkártya mellé, autójukban pedig ne hagyjanak semmit látható helyen!

A nyíregyházi sétáló utcában a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai szombaton a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával a gyerekeknek kedveskedtek játékos közlekedési akadálypályával. A bóják között a kicsik dodzsemmel tehették próbára saját és szüleik ügyességét.

A közutakon ugyanakkor a rendőrség ilyenkor fokozottan figyel az ittas vezetők kiszűrésére. A közlekedőket arra kérik, hogy ha alkoholt fogyasztottak, semmiképpen se üljenek a volán mögé, és erre figyelmeztessék hozzátartozóikat, barátaikat is! A rendőrég a korlátozott látási viszonyoknak és a gyakran síkos útnak megfelelően csökkentett sebességre és körültekintőbb vezetési stílusra inti az autósokat.

A gyalogosok és kerékpárosok figyelmét arra hívják fel, hogy sötétedés után gondoskodjanak megfelelő láthatóságukról. A lakott területen kívül előírt fényvisszaverő mellény és a világító-berendezések használatán akár az életük is múlhat.
Forrás: SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MRFK
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását