2024. május 5. - Györgyi

Fejfájásra szurkálás

Az aszpirinnél jobb a krónikus fejfájás ellen az akupunktúra; az ősi kínai gyógymód hatékonyabban csökkenti a rohamok súlyosságát és gyakoriságát - állapították meg amerikai kutatók.
2008. december 3. szerda 08:36 - Hírextra
A Duke Egyetem munkatársai áttekintették több korábbi vizsgálat eredményét, amelyek során négyezernél több krónikus fejfájással - például migrénnel és tenziós fejfájással - küzdő beteget figyeltek meg. Kiderült, hogy az akupunktúrás kezelésen átesetteknek 62, míg a gyógyszerrel kezeltek a 45 százaléka számolt be állapota javulásáról.

Az akupunktúra egyre gyakrabban használt módszert a legkülönbözőbb egészségügyi probléma kezelésére, a meddőségtől kezdve a műtét utáni fájdalom csökkentéséig. Jelentősen kevesebb ugyanis a mellékhatása és jóval olcsóbb, mint a többi módszer - hangsúlyozta a Duke Egyetem kutatását vezető Tong Joo Gan az Anesthesia and Analgesia című szaklapban.

Az akupunktúrától sokan mégis ódzkodnak, mert félnek a tűtől és a fájdalomtól - holott ez utóbbi egyáltalán nem jellemző a kezelésre.

A kutatás eredménye szerint 5-6 akupunktúrás kezelés szükséges a krónikus fejfájás csökkentésére.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását