2024. május 17. - Paszkál

Továbbra is lezárva tartják az életveszélyes útszakaszt

Továbbra is le van zárva a Bakonybél és Bakonykoppány közötti, a kidőlő fák miatt életveszélyessé vált útszakasz - mondta Létai Réka, a regionális közútkezelő ügyeletese pénteken az MTI-nek.
2009. január 30. péntek 12:12 - Hírextra
A mintegy 8-10 kilométeres útszakaszra csütörtök délután kellett elrendelni a lezárást, ugyanis az elmúlt napok esőzései és a csütörtökön leesett nagy mennyiségű hó miatt a fák tövestől fordultak ki a helyükről és dőltek az úttestre, másutt pedig sok faág zuhant az útra - tette hozzá.

Veszprém megyében csütörtök éjszaka és pénteken nem esett a hó, az utak járhatóak - közölte az ügyeletes, megjegyezve, hogy a Bakonyban és Pápa térségében a napokban eddig mintegy 25-30 centiméternyi hó hullott.

Lauer János ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy kora reggel óta nagy erőkkel dolgoznak a lezárt bakonyi úton: szétfűrészelik a kidőlt fákat, a nagyobb ágakat és munkagépekkel takarítják el az akadályokat.

Buszok, gépkocsik nem közlekednek a Zirc és Pápa közötti útvonalon. Azoknak, akik egyik városból a másikba szeretnének eljutni, Veszprémvarsány irányában, 20 kilométeres kerülővel kell átkelniük a Bakonyon - mondta a parancsnok.

Hozzátette: a távolsági járatok nem közlekedtek péntek reggel és délelőtt Pápáról Zircre, illetve fordított irányba, így a középiskolás diákok és a bakonyi térségből e városokba bejáró dolgozók nem jutottak el az iskolába, illetve a munkahelyükre.

Közlése szerint a buszjáratok kimaradása, illetve a közlekedés korlátozása elsősorban Adásztevel, Nagytevel, Bakonybél, Bakonykoppány, Bakonyszűcs, Homokbödöge, Huszárokelőpuszta és Ugod települést érinti.

A katasztrófavédelem megyei vezetője rámutatott arra: a mintegy 10 kilométeres útszakaszon képtelenség kivágni minden veszélyessé vált fát, így csak a havazás, a jegesedés megszűnése, a most már jobbra fordult időjárás hozhat megoldást.

Az ezredes elmondta, hogy az utat a közútkezelő behajtást tiltó, figyelmezető táblákkal lezártnak nyilvánította, rendkívül veszélyes, ha valaki a saját felelősségére megkockáztathatja a behajtást. Bármikor lezuhanhat egy nagy faág, fa dőlhet a tiltást figyelmen kívül hagyó autósokra, akik az akadályok és az úton dolgozók miatt úgysem haladhatnának tovább - tette hozzá.

Lauer János közölte: sok fal dőlt az útra - talán 40-50 is -, továbbá rengeteg ág hullott le, s a veszély még nem hárult el. Hozzátette azonban, hogy ha nem esik újra hó, akkor délután valószínűen feloldhatja a közútkezelő az útlezárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását