2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jégre magyar!

Síelni ugyan még nem sok helyen, korcsolyázni azonban annál többfelé lehet ezen a hétvégén az országban. Hetek óta várják a korcsolyázni vágyókat a főváros több műjégpályáján és néhány vidéki nagyvárosban.
2008. november 29. szombat 12:18 - Hírextra
Budapesten például a pesterzsébeti Jégcsarnokban, Ferencvárosban a Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium Jégcsarnokában, Újbudán, a BHG műjégpályán, a Széna térnél, a Budai Jégpályán, a Nyugati Pályaudvarnál az egyik bevásárlóközpont tetején található Jégteraszon, Újpesten a Jégcsarnokban és az Ice Centerben, valamint a talán legismertebb Városligeti Műjégpályán adottak a feltételek a korcsolyázáshoz.

A Városligeti Műjégpályán lehet korcsolyát bérelni, de ez közel sem általános, így erre érdemes rákérdezni még indulás előtt - mondta az InfoRádiónak Szarka Krisztina műkorcsolya szakedző és korcsolyaoktató.

A vidéki nagyvárosok közül Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Kaposváron, Debrecenben, Szombathelyen, Kazincbarcikán, Miskolcon, Szegeden, Zalaegerszegen, Tatabányán, Veresegyházán, Győrött és Pécsett található műjégpálya. Ezekre a belépő a kedvezményektől és attól függően, hogy a hét mely napján kívánnak korcsolyázni, 400 és 1250 forint közötti összegbe kerül. A korcsolyabérlés további 500-1000 forint lehet.

Elfogyhatnak a jegyek

Bár a síszezon Magyarországon csak decemberben kezdődik, ezen a hétvégén már több sípálya is megnyit - mondta az InfoRádiónak a Síoktatók Magyarországi Szövetségének szakmai elnökhelyettese.

Noha a síszezon csak az első komolyabb havazások megérkezésekor, decemberben-januárban szokott kezdődni, de a hóágyúknak és a hidegnek köszönhetően ezen a hétvégén több pálya is nyitni fog. Amiről biztosan tudok, az a mátraszentistváni sípark, Dobogókő is tudomásom szerint nyit, és nem tartom kizártnak, hogy Eplény, Visegrád, Kékestető is nyitva lesz most már a hétvégén - tette hozzá Ozsváth Miklós.

A napijegyek ezekre a pályákra - leginkább a síliftek számától függően - 3 és 5 ezer forint közötti összegbe kerülhetnek. Indulás előtt ez esetben is érdemes az interneten tájékozódni, mivel sokszor előfordul, hogy akkora az érdeklődés a sípályák iránt, hogy már nem tudnak több napijegyet eladni. Néhány üzemeltető azonban a világhálón is árulja napijegyeit, így - előre megvéve azokat - sok felesleges bosszúság spórolható meg.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását