2024. április 25. - Márk

Az új francia mottó: "pontosság, fegyelem, szórakozás"

Három szóban foglalta össze hitvallását Laurent Blanc, a francia labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya: "pontosság, fegyelem, szórakozás." A játékosként világ- és Európa-bajnok szakemberről már a dél-afrikai világbajnokság előtt tudni lehetett, hogy ő váltja majd a torna után Raymond Domenechet, múlt pénteken pedig a francia szövetség elnökségének ülésén hivatalosan is kinevezték.
2010. július 6. kedd 18:46 - HírExtra
"Természetesen szomorúan követtem figyelemmel a világbajnoki eseményeket, és a csapat szereplése, valamint a botrányok engem is lesújtottak" - nyilatkozta a 44 éves szakember.

A francia csapat 2006-ban döntőt játszhatott az olaszok ellen, ám a dél-afrikai tornán mindössze egyetlen szerzett ponttal, és ugyanennyi rúgott góllal már a csoportküzdelmek után búcsúzott. Ráadásul a vb egyik legnagyobb botrányát is a franciák szolgáltatták, ugyanis Nicolas Anelka, az együttes támadója a mexikóiaktól elszenvedett vereség szünetében csúnyán összeszólalkozott Raymond Domenech-kel, aki emiatt a csatárt hazazavarta. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, így fordulhatott elő az is, hogy a házigazdák elleni utolsó mérkőzésen a csapatkapitány Patrice Evra már nem lépett pályára.

"Nem én vagyok a mumus, ezzel az üggyel nem nekem kell foglalkozni" - tette hozzá Blanc.

A tréner elmondta: a jövőben csakis a legjobb játékosok kaphatnak majd meghívást a nemzeti csapatba. Ezzel arra utalt, hogy a francia sajtó szerint a gárda bukását elsősorban az okozta, hogy a kulcsjátékosoknak tartott futballisták közül többen is, például Franck Ribéry, Eric Abidal, vagy Patrice Evra gyengén teljesített. "Azokat fogom beválogatni, akik a legjobb formában vannak. Amennyiben azok a játékosok, akik Dél-Afrikában pályára léptek, nem a legjobbak a posztjukon, nem lesznek válogatottak."

Blanc a teljes francia sajtó támogatását kérte, és a "pontosság, fegyelem, szórakozás" mottót határozta meg a jövőre nézve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását