2024. május 2. - Zsigmond

Az interneten "vett" csecsemő sorsa

Állami gondozásba kerül a belga csecsemő, akit egy holland pár vásárolt meg az interneten.A szülők alig néhány órával a gyerek megszületése után adták át a kisbabát a holland házaspárnak, amely örökbe fogadható csecsemőt keresett az interneten.
2008. november 28. péntek 11:02 - Hírextra
Az ügyben a múlt héten indult nyomozás Belgiumban a szülők ellen, akik 10 ezer euró (2,5 millió forint) körüli összeget kaphattak az újszülöttért.

Az anyagi gondokkal küszködő párnak már volt egy gyereke, és amikor az asszony új terhessége már előrehaladott stádiumban volt, úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a másodikat. Az abortusz már nem volt lehetséges, ezért léptek kapcsolatba a holland házaspárral.

A gyerek júliusban született. A vér szerinti anya az örökbefogadó anya nevén jelentkezett be lakóhelyén, Gentben egy kórházba, megszülte a babát, majd a kórház parkolójában átadta a vevőknek. A hollandok ezután a genti polgármesteri hivatalban bejelentették, hogy "gyermekük" született.

Az eset azért derült ki, mert feltűnt, hogy a genti asszony más nevében szült, ami akár ötévi börtönnel is büntethető.Az ügy kipattanása után Hollandiában is eljárás indult. Zwolle város bírósága a zárt ajtók mögött tartott csütörtöki tárgyaláson a gyermekvédelmi hatóság álláspontját fogadta el, amely szerint az internetes gyermekadásvétel megsértette az örökbefogadást szabályozó nemzetközi jogi előírásokat. A bíróság ezért elrendelte a gyerek azonnali állami gondozásba vételét. Az alig négy hónapos kisbaba sorsáról hat hét múlva hoznak végső döntést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását