2024. május 9. - Gergely

A kormány "brutális" elvonása

A kormány "brutális" megszorításokra készül 2009-ben; az önkormányzatok normatív támogatása 150 milliárd forinttal lesz kevesebb, mint az idén, ami Kaposvár esetében 716 millió forint mínuszt jelent - közölte Szita Károly, Kaposvár polgármestere pénteken
2008. november 28. péntek 13:25 - Hírextra
A fideszes városvezető, a Megyei Jogú Városok Szövetségének ügyvezető alelnöke a költségvetés jövő évi tervezetének a napokban elfogadott sarokszámai alapján annak a véleményének adott hangot, hogy a kormány "rossz úton jár" a most beterjesztett, megszorításokat tartalmazó költségvetésével.

A polgármester közlése szerint az önkormányzatok a jövő évi költségvetés tervezetében megközelítőleg 1,3 milliárd forint normatív támogatást kapnak, ami nem csak az ideinél kevesebb, de 2003-ig visszamenőleg is az egyik legkisebb összeg. Ennél kevesebbet csak 2004-ben kaptak - tette hozzá.

Kaposvár jövő évi, 27,5 milliárd forintos tervezett költségvetésében a megszorítások legnagyobb mértékben a közoktatást érintik - mondta Szita Károly, tételesen felsorolva, hogy 2009-ben mennyivel - csaknem 277 millió forinttal - jut kevesebb az óvodák, iskolák, kollégiumok működésére és a szakképzésre.

Ennél még több, 399 millió forint a 2008. évi béremelés támogatásnak elmaradása - tette hozzá Szita Károly, kiegészítve azzal, hogy igazgatási, kommunális és sportfeladatokra 52 millió forinttal, míg közművelődésre valamivel több mint 3 millió forinttal jut kevesebb, mint az idén.

Mint mondta: az önkormányzatnak két hete van arra, hogy a 716 millió forint hiányra megoldást találjon. Az azonban bizonyos, hogy ez nem az elbocsátás és nem is a már betervezett intézményfelújítások elmaradása lesz - hangsúlyozta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását