2024. április 25. - Márk

Hiller István és Izrael nagykövete együtt emlékezett

Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Aliza Bin-Noun izraeli nagykövet együtt emlékezett szerdán a holokauszt magyar áldozatainak emléknapján Budapesten a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban.
2008. április 16. szerda 20:20 - Hírextra
Az emlékezők a holokauszt magyar áldozatainak tiszteletére az áldozatok emlékfalához tették le mécseseiket és virágaikat.

Hiller István emellett egy Izraelből való szív alakú követ is elhelyezett a falnál.
A megemlékezés elején a XIII. kerületi Ady Endre Gimnázium és az újpesti Munkásotthon Utcai Általános Iskola tanulói több száz olyan magyar gyermek nevét, lakhelyét és életkorát olvasták fel, akik a holokauszt miatt veszítették életüket.

A Páva utcai zsinagógában projektoron vetítették ki az elhunytak neveit és fényképeit, majd Zubornyák Zoltán színművész szavalta el Pilinszky János több költeményét.

Hédi Fanni, a Holokauszt Emlékközpont munkatársa beszédében arra figyelmeztetett: félő, hogy még mindig nem a megfelelő helyet foglalja el a köztudatban az, hogy a holokauszt közös ügyünk kell hogy legyen.

Az esemény résztvevői 18 órától az Élet Menete elnevezésű rendezvényhez is csatlakoznak, Hiller István tárcavezető pedig este nyolc órakor - több más előadó mellett - a Terror Háza előtt fog beszédet mondani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását