2024. április 27. - Zita

Robotszínészek a színpadon

A táncoló és házőrző robotok után itt vannak a robotszínészek: Oszakában debütáltak egy ember-robot színházi produkcióban.Az oszakai egyetem színpadán bemutatott darab a közeli jövőben játszódik. A drámai konfliktus abból alakul ki, hogy egy fiatal pár ké
2008. november 27. csütörtök 14:15 - Hírextra
A színészetre programozott gépek képesek arra, hogy párbeszédet folytassanak valódi kollégáikkal, és beléjük táplálták a színpadi mozgást is.

Oriza Hirata drámaíró szerint az Én, a dolgozó című színmű az ember és technika közötti kapcsolat kérdését feszegeti. A depressziós robot az egyik diskurzusban arra panaszkodik, hogy unalmas és lealacsonyító feladatokra kényszerítik, és azt firtatja, vajon milyen szerepe is van az emberek (gazdái) életében.

A játék egyelőre csupán húszperces, de a tervek szerint rendes előadásnyi hosszúságúra hizlalják majd 2010-re.A robotszínészeket a Mitsubishi gyártotta, de programját az egyetem szakértői fejlesztették ki két hónap alatt.

A gépember egy méter magas, és típusát korábban elsősorban házfelügyeletre és titkári feladatokra használták.Ha ez így megy tovább, hamarosan autogramot fognak osztogatni és menekülniük kell a paparazzik elől, holott még azt sem tudjuk, hogy vajon kedvükre való-e a színészi karrier - írta a BBC csütörtöki tudósítása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását