2024. május 19. - Ivó, Milán

Még három csapat befér

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a tizenhatból tizenhárom helynek van már gazdája a csoportmeccsek ötödik körének szerdai összecsapásai nyomán, teljessé pedig a december 9-i játéknapokon válik a mezőny, ami után - már a jövő évben - nyolc párban, az egyenes
2008. november 27. csütörtök 13:31 - Hírextra
A szerdai programban, négy csoport nyolc találkozója közül a legnagyobb meglepetést a Panathinaikosz milánói vendégszereplése okozta, mivel a görög gárda 1-0-ra legyőzte az olasz bajnok Internazionálét. Más kérdés, hogy - mivel kisebb szenzáció gyanánt a BL-újonc ciprusi Anorthoszisz döntetlent (2-2) játszott a német Werder Bremennel - az itáliai együttes így is továbbjutott a B jelű kvartettből. Innen vagy a görög, vagy a ciprusi csapat juthat még be a 16 közé, az egymás elleni, athéni meccsük végeredményétől függően.

"A Panathiakosz teljes mértékben rászolgált a győzelemre - formált meglepően őszinte véleményt José Mourinho, az Inter portugál vezetőedzője. - Sokan azt mondják, hogy szerencséje volt a görög csapatnak, de én nem értek velük egyet. Az eredmény miatt csakis magunkra lehetünk mérgesek."

Az utolsó csoportkörtől függetlenül már a "tizenhatok" tagja az európai elitkupában eddig ötször első FC Liverpool is, amely a D csoportban ért célba, miután kapitánya, Steven Gerrard fejesgóljával 1-0-ra legyűrte a francia Olympique Marseille-t. Az angol gárdával együtt a jelenlegi csoportelső, szintén 11 pontos Atletico Madrid is továbbmasírozott, minek utána 2-1-re verte a Dzsudzsák Balázst is a soraiban tudó, a Marseille-hez hasonlatosan 3 pontos holland PSV Eindhovent. Gerrard felhőtlenül nem örülhetett góljának, mert egy nézőtéri akció végén a pályára behajított öngyújtó mellkason találta.

Az ügyben a kontinentális szövetség (UEFA) vizsgálódik.A legkuszább a helyzet az A csoportban, ahol az olasz - és szerda este Kolozsvárott 3-1-re nyerni tudó - AS Roma 9 pontjával vezet az egymással 1-1-re végzett angol FC Chelsea (8 pont) és a francia Girondins Bordeaux (7) előtt. Itt csak az utolsó forduló dönt a két továbbjutóról, amikor is Chelsea-CFR Cluj és Roma-Bordeaux összecsapásokat rendeznek.

A C csoportban az FC Barcelona és a portugál Sporting Lisboa annak tudatában lépett pályára egymás ellen, hogy egyik is, másik is már biztos továbbjutó, ezzel együtt pazar meccs kerekedett a lisszaboni találkozóból. Az 5-2-es idegenbeli sikerrel már csoportgyőztes katalánoknál az argentin Lionel Messi parádézott, gólt rúgott, amellett gólpasszt is adott, méghozzá a 100. BL-mérkőzését játszó francia csatártárs Thierry Henrynak, aki így különösen emlékezetessé tehette magának a "századosságot". Ebben a négyesben az "alvégiek" mérkőzésén az ukrán Sahtar 5-0-val lelépte svájci vendégét, az FC Baselt.

A már továbbjutottak listája:

Arsenal (angol), Atlético Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Bayern München (német), Internazionale (olasz), Juventus (olasz), Liverpool (angol), Manchester United (angol), Olympique Lyon (francia), FC Porto (portugál), Real Madrid (spanyol), Sporting Lisboa (portugál), Villarreal (spanyol)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását