2024. április 20. - Tivadar

A csúcsbeállító megmentő

Sokadik alkalommal bizonyult nem csupán nyerőembernek, hanem együttese mellett edzője megmentőjének is Raúl, a Real Madrid elnyűhetetlen csapatkapitánya, akinek góljával győzött a spanyol királyi gárda a fehérorosz Bate Boriszov otthonában kedd este, s ju
2008. november 26. szerda 12:25 - Hírextra
A kiváló csatár már a 7. percben betalált, és túl személyes sikerén felettébb nagy szolgálatot tett egyszersmind a Real trénerének, a német Bernd Schusternek is, aki alatt hetek óta billegett a kispad, s az elküldés veszélye egyre nagyobb lett, miután a blancók teljesítménye folyamatosan romlott.

A keddi meccs tehát akár "határesetnek" is felfogható próba volt, amely kudarc - vagyis Real-vereség - esetén Schuster akár azonnali menesztését hozhatta volna. Raúl gólja ennél fogva azt is eredményezte, hogy a német szakember megerősödött tisztében, vagyis távozásának-eltávolításának kérdése átmenetileg bizonyosan lekerült a "realista" napirendről.

Amellett Raúl önmaga dicsőséglajstromát is tovább gazdagította: a minszki, amúgy idénybeli első BL-találatával tudniillik beérte a kontinentális sorozatokon szerzett gólok tekintetében 64 góljával eddig egyedül éllovas olasz Filippo Inzaghit, s a holtversenyt a folytatásban akár meg is szüntetheti, ha a nyolcaddöntőben is eredményes tud lenni.

Raúl a meccs után azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy a győzelem visszaadja a csapat önbizalmát, ami alaposan megcsappant az utóbbi idők sikertelensége következtében.
"Azzal, hogy bejutottunk a BL nyolcaddöntőjébe, legördül rólunk egy nagy teher, s a csoportzáró mérkőzésen már nem kell görcsösen akarnunk, oldottabban, nyugodtabban futballozhatunk" - mondta a csatár.

A keddi játéknapon az érintett négy csoportban kivétel nélkül elkelt az első két hely. A Real Madrid mellett, még pontosabban előtt - csoportelsőként - az olasz Juventus (H csoport), továbbá az angol Manchester United és a spanyol Villarreal (E), a német Bayern München és a francia Olympique Lyon (F), valamint az angol Arsenal és a portugál Porto (G) folytathatja szereplését a már egyenes kieséses szakaszban.

A spanyol FC Barcelona és a portugál Sporting Lisboa már korábban kiharcolta a továbbjutást. A "tízekhez" további együttesek csatlakozhatnak a szerda esti, újabb nyolc összecsapást követően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását