2021. október 23. - Köztársaság kikiált., Gyöngyi

Nem lesz szervezett elbocsátás

A Pénzügyminisztérium előzetes tervei szerint lesz az országnak költségvetése - monda Keller László, a tárca államtitkára az adó- és költségvetési módosítókról szóló szavazás után hétfőn. Hozzátette: a kormány nem tervez és nem tervezett 2009-re szervezet
2008. november 25. kedd 16:28 - Hírextra
Az államtitkár hangsúlyozta: az Országgyűlés felelős döntést hozott a költségvetésről, amelyet remélhetőleg a zárószavazáson is meg fog erősíteni.

Keller László a 13. nyugdíj mértékének visszafogásáról azt mondta: az Országgyűlés döntése szerint 2009-ben 80 ezer forint lesz a maximum összege, az ezt követő években a költségvetési törvényben kell majd rögzíteni a mértékét.

A közszféra 13. havi bérének felfüggesztését akkor lehet majd visszavonni, ha azt a gazdaság teljesítménye megengedi - szögezte le az államtitkár.

A kormány nem tervez és nem tervezett 2009-re szervezett közalkalmazotti elbocsátást, az erről szóló hír légből kapott - válaszolta egy kérdésre az államtitkár. Hozzátette: a kormány szándéka az volt, hogy megőrizze a munkahelyeket, ezért ajánlotta azt az Országgyűlésnek, hogy a leépítések helyett inkább egyezzenek meg a közszférával az alacsonyabb juttatásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását