2024. május 2. - Zsigmond

Minden nap karácsony

Lefaragott karácsonyozási költségeiből az a brit férfi, aki immár 14 esztendeje évente 365-ször - vagy 366-szor - tart karácsonyt, így aztán december 25-e abszolút mindennapi esemény az életében.
2008. november 25. kedd 07:16 - Hírextra
A 44 éves férfi rajong a karácsonyért, ezért tartja meg minden nap. Eddig 5243 pulykát evett meg karácsonyra - sütve -, ugyanennyi üveg pezsgőt és sherryt ivott, 90 ezer gyümölcstortácskát falt be, közel 30 ezer ajándékkal lepte meg magát, és egy egész vagyont költött dekorációra. Szenvedélye több mint 100 millió forintnak megfelelő fontjába került.

Az válság azonban őt is elérte. A délnyugat-angliai Melkshamban élő, elvált férfi minden reggel - a kellő karácsonyi hangulat elérése érdekében - megeszik hat gyümölcstortácskát és egy pulykás szendvicset. Fél tizenkettőkor félbehagyja munkáját, hogy hozzálásson az ünnepi pulyka megsütéséhez - eddig 37 villanytűzhelyt használt el. Pontban három órakor, kezében egy pohár sherryvel, videofelvételről megnézi Erzsébet királynőnek a Brit Nemzetközösséghez intézett ünnepi köszöntőjét - ez a ünneprész 23 videomagnójába került. Vacsorára megeszi a pulykát kelbimbóval, sültkrumplival és borsópürével, mellé pedig sherryt, bort és pezsgőt iszik.

Az ajándékok elhelyezésének is megvan a maga ideje: pontosan este 8 órakor kerülnek a feldíszített fa alá. Hétfőn egy szmokinggal, kedden pedig egy öltönnyel lepi meg magát. Parkot nem zavarja, hogy élettársa és lánya bolondnak tartja.

"Soha nem tudnék ráunni a karácsonyra" - magyarázta a férfi.Az állandó evés miatt Park rövid időn belül 79 kilóról 132 kilóra hízott. Ez már neki sem tetszett, ezért elhatározta, hogy tornázni fog: az eredmény 34 kiló mínusz.

Most tovább fogyhat. A költségcsökkentések ugyanis a következők: pulykából már nem hat, hanem négy kilósat vesz, pezsgőből ugyanazt a drága márkát, de feleannyit, mivel két napra oszt be egy palacknyit. Eddig 235 ezer 206 karácsonyi lapot küldött magának, de immár nem postai úton teszi, hanem maga kézbesíti - akárcsak Mr. Bean.

Kettő helyett egy karácsonyfája lesz az idén, és a díszvilágítást is kevésbé fényűzőre veszi, hogy spóroljon az árammal.Park úr reméli, hogy élete végére marad még 70 ezer fontja. Ennyi lenne ugyanis karácsonyi temetése, amelyen - a férfi tervei szerint - minden gyászoló Mikulásnak öltözne és a brit Slade zenekar énekes-gitárosa, Noddy Holder énekelné a Merry Christmas Everybody című számukat - adta hírül az Ananova brit hírügynökség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását